- Konu Yazar
- #1
Buzluk Vişnesinden Reçel (En Kolayından ) Tanımı İçin Materyaller
1, 5 kilo vişne
1, 5 kilo şeker
Yarım limon suyu
Buzluk Vişnesinden Reçel (En Kolayından ) Tanımı Yapılışı
Vişneleri buzluktan çıkardığım için ayıklama, yıkama üzere süreçler yapmadım her şeyi hazırdı.
Derin bir tencereye vişneleri ve şekeri koyuyoruz.
Asla su eklemiyoruz.
Kaynamaya başlayınca altını biraz kısıp orta ara karıştırarak yaklaşık yarım saat denetimli bir halde kaynatıyoruz.
Bütün reçellerimde uyguladığım annemin testini bunda da uyguladım tahta kaşık ile karıştırıp kaşığı yan bir halde tutup akan son damlayı denetim ediyoruz.Son damlamız uzuyorsa kıvama gelmiştir
Limon suyunu ekliyoruz ve yeniden karıştırıp yaklaşık 10 dk kadar kaynatıyoruz.
Kaşık testini tekrar yapıp şayet uzama varsa altını kapatıyoruz.
Kaşık testinin fotosunu çektim dileyen bakabilir.
Bir kaba biraz reçel koyup buzdolabına koyarsanız soğuduğundaki kıvamınıda test etmiş olursunuz
Duruma nazaran tekrar yoğunlaşması için biraz daha kaynatabilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
1, 5 kilo vişne
1, 5 kilo şeker
Yarım limon suyu
Buzluk Vişnesinden Reçel (En Kolayından ) Tanımı Yapılışı
Vişneleri buzluktan çıkardığım için ayıklama, yıkama üzere süreçler yapmadım her şeyi hazırdı.
Derin bir tencereye vişneleri ve şekeri koyuyoruz.
Asla su eklemiyoruz.
Kaynamaya başlayınca altını biraz kısıp orta ara karıştırarak yaklaşık yarım saat denetimli bir halde kaynatıyoruz.
Bütün reçellerimde uyguladığım annemin testini bunda da uyguladım tahta kaşık ile karıştırıp kaşığı yan bir halde tutup akan son damlayı denetim ediyoruz.Son damlamız uzuyorsa kıvama gelmiştir
Limon suyunu ekliyoruz ve yeniden karıştırıp yaklaşık 10 dk kadar kaynatıyoruz.
Kaşık testini tekrar yapıp şayet uzama varsa altını kapatıyoruz.
Kaşık testinin fotosunu çektim dileyen bakabilir.
Bir kaba biraz reçel koyup buzdolabına koyarsanız soğuduğundaki kıvamınıda test etmiş olursunuz
Duruma nazaran tekrar yoğunlaşması için biraz daha kaynatabilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun