Buzluk Poğaça Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ılık süt
Aldığı kadar un(5 su bardağı un ortalama)
2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzeri için)
1 paket yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Buzluk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamurumuzu yoğuruyoruz ve 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamura form verip 40 dk tepsi mayası verdikten sonra üzerini örtüp buzluğa kaldırıyoruz.
Ve diğer bir gün çıkartıp en az 2 saat çözülmesini bekliyoruz.
Çözülen hamura yumurta sürüp fırına sürüyoruz. Ben bir tepsisini pişirdiğim için fırçamda kalan yumurta sarılı fırçamı poğaçalarımın üstüne öylesine sürdüğüm için yumurtalı gözüküyor yoksa çözülünce gerçek yumurtasını sürdüm.
Bu tanımı yani buzluk kısmını daima merak etmişimdir deneyince de sizinle de paylaşmak istedim çok püf püf yani her zamannki poğaçalarımdan bi fark olmadı.Benim için kıymetli püf noktası mayalandırma süreci .
Buzluk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ılık süt
Aldığı kadar un(5 su bardağı un ortalama)
2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzeri için)
1 paket yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Buzluk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamurumuzu yoğuruyoruz ve 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamura form verip 40 dk tepsi mayası verdikten sonra üzerini örtüp buzluğa kaldırıyoruz.
Ve diğer bir gün çıkartıp en az 2 saat çözülmesini bekliyoruz.
Çözülen hamura yumurta sürüp fırına sürüyoruz. Ben bir tepsisini pişirdiğim için fırçamda kalan yumurta sarılı fırçamı poğaçalarımın üstüne öylesine sürdüğüm için yumurtalı gözüküyor yoksa çözülünce gerçek yumurtasını sürdüm.
Bu tanımı yani buzluk kısmını daima merak etmişimdir deneyince de sizinle de paylaşmak istedim çok püf püf yani her zamannki poğaçalarımdan bi fark olmadı.Benim için kıymetli püf noktası mayalandırma süreci .
Buzluk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı