AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Buzluğa Zeytinyağlı Yaprak Sarması

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Buzluğa Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler
1 çay bardağı pirinç
Yarım çay bardağı bulgur
1 adet kuru soğan ortaboy
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
1 avuçtan fazla maydanoz
1.5 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
2 diş sarımsak isteğe bağlı
1 çay kaşığı doruklu kekik, köri, kimyon, kırmızı toz biber, karabiber ve reyhan
Sarmak için;
Salamura üzüm yaprağı

Buzluğa Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinç ve bulguru yıkayıp suyu süzülmesi için bir kenara alalım.
Soğanı maydanozu ince doğrayıp bir kabın içine alalım.
Pirinç ve bulguru ek edelim başka malzemeleride ekleyip karıştıralım.
İç harcımız hazır yaprak sarmamızı yaprakların içersine yeteri kadar yaprağa nazaran koyup saralım.
Düz bir kabın içine sardıklarımızı sıkıca yerleştirip ağzını kapatıp derin dondurucuya koyalım.
Arzu ettiğiniz vakit aceleniz yoksa buzu açılınca pişirelim .Aceleniz varsa buzlu olarakta tencereye dizip kaynar su koyup pişirebilirsiniz afiyet olsun.
Buzluğa Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst