- Konu Yazar
- #1
Buzlu Çiğ Köfte Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı çiğ köftelik esmer bulgur
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 adet orta boy domates
Yarım demet maydanoz
2 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı pul biber
3 tatlı kaşığı isot
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acı biber salçası
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 adet limon
Yarım çay bardağı ılık su
Buz (harca kıvam verecek kadar)
Buzlu Çiğ Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle özel çiğ köfte kabımızı alıyoruz. Evimizde mevcut değilse, normal tepside de yapabilirsiniz.
Kabımıza salça ve tuzu ekleyip üzerine kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş domates, soğan ve sarımsağı ekleyip iyice yoğuralım.
Soğanları rendelerken suyunu salabilir bu yüzden bir süzgece alıp, soğanımızın suyunu sıkalım böylece acımsı tadı yok edebiliriz.
Malzemeleri iyice yoğurduktan sonra bulgurunu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya devam edelim.
Yoğurma işlemi yaparken arada bir elimizi sıcak su ile ıslatarak en az 15-20 dk daha yoğuralım.
İsotumuza yarım çay bardağı ılık su ekleyip biraz bekletelim.
Beklettiğimiz isotu da harcımıza ekleyip 10 dakika daha yoğurup nane,kekik,karabiber,tuz,kimyon ve pul biberide ekleyip 15 dk daha yoğurmaya devam edelim.
Daha sonra limonları halka halka kesip,çekirdeklerini ayırıp,kabuklarıyla birlikte harcımıza ekleyip 10 dk yoğuralım, böylece limon kabuklarıda harca güzel bir aroma katacaktır.
10 dk yoğurma işlemimiz bittikten sonra limon kabuklarını çıkarıp, buzları harcımıza ekleyerek eriyip harcımız kıvam alana kadar yoğurmaya devam edelim.
Eriyen buzlarımıza nar ekşisini ekleyip 5 dk daha yoğurduktan sonra zeytinyağını ekleyerek biraz daha yoğuralım.
İyi yoğrulduktan sonra çiğ köfteyi kontrol edelim yumuşamış ve yenilebilecek kıvama geldiyse maydanozlarıda ilave ederek 5-10 dk daha yoğurun. Emin olun çok güzel olacaktır, tadına doyamayacaksınız.
Afiyet olsun.
Buzlu Çiğ Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı çiğ köftelik esmer bulgur
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 adet orta boy domates
Yarım demet maydanoz
2 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı pul biber
3 tatlı kaşığı isot
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acı biber salçası
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 adet limon
Yarım çay bardağı ılık su
Buz (harca kıvam verecek kadar)
Buzlu Çiğ Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle özel çiğ köfte kabımızı alıyoruz. Evimizde mevcut değilse, normal tepside de yapabilirsiniz.
Kabımıza salça ve tuzu ekleyip üzerine kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş domates, soğan ve sarımsağı ekleyip iyice yoğuralım.
Soğanları rendelerken suyunu salabilir bu yüzden bir süzgece alıp, soğanımızın suyunu sıkalım böylece acımsı tadı yok edebiliriz.
Malzemeleri iyice yoğurduktan sonra bulgurunu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya devam edelim.
Yoğurma işlemi yaparken arada bir elimizi sıcak su ile ıslatarak en az 15-20 dk daha yoğuralım.
İsotumuza yarım çay bardağı ılık su ekleyip biraz bekletelim.
Beklettiğimiz isotu da harcımıza ekleyip 10 dakika daha yoğurup nane,kekik,karabiber,tuz,kimyon ve pul biberide ekleyip 15 dk daha yoğurmaya devam edelim.
Daha sonra limonları halka halka kesip,çekirdeklerini ayırıp,kabuklarıyla birlikte harcımıza ekleyip 10 dk yoğuralım, böylece limon kabuklarıda harca güzel bir aroma katacaktır.
10 dk yoğurma işlemimiz bittikten sonra limon kabuklarını çıkarıp, buzları harcımıza ekleyerek eriyip harcımız kıvam alana kadar yoğurmaya devam edelim.
Eriyen buzlarımıza nar ekşisini ekleyip 5 dk daha yoğurduktan sonra zeytinyağını ekleyerek biraz daha yoğuralım.
İyi yoğrulduktan sonra çiğ köfteyi kontrol edelim yumuşamış ve yenilebilecek kıvama geldiyse maydanozlarıda ilave ederek 5-10 dk daha yoğurun. Emin olun çok güzel olacaktır, tadına doyamayacaksınız.
Afiyet olsun.
Buzlu Çiğ Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı