AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Buzagilama araligi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.359
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Buzağılama aralığı nedir?​

Buzağılama aralığı: Birbirini izleyen iki doğum arasındaki süredir. Buzağılama aralığının, süt sığırcılığında optimum 12 ay olması istenir.

Dana günlük ne kadar yer?​

Bir besi hayvanı günde canlı ağırlığının % 2.5’i kadar kuru madde tüketir. Yani 200 kg ağırlığındaki hayvan bir günde 5 kg, 500 kg ağırlığındaki 12.5 kg kuru madde tüketmelidir. Yemlemede Dikkat Edilecek Hususlar: 1.Besicilikte enerji seviyesi yüksek yemlerden daha iyi sonuç alınmaktadır.
Ineklerde ikizlik neden istenmez?
İkiz doğuran inekler, metabolik bozukluklar açısından daha büyük bir risk taşımaktadır ve abort, ölü doğum, buzağı mortalitesi ve düşük doğum ağırlıkları gibi insidansları daha çok gösterirler.
Çiftlik hayvanlarında doğumdan ne kadar süre sonra süt verimi?
İneklerde süt verimi doğumu takip eden ilk günlerde artmaya başlar ve bu artış sağımın ilk 2 ayında en yüksek noktaya ulaşır. İkinci aydan sonra süt verimi yavaş yavaş düşmeye başlar, süt verimindeki düşüş aylık olarak % 10-15 arasında değişir. Daha iyi yönetilen ve dengeli beslenen sürülerde bu düşüş daha az olur.

1 dana günde kaç kilo yem yer?​

Yani sağmal inekler için 100 kg canlı ağırlık için 5-6 kg silajın veridiği varsayılarak ortalama 20 kg/gün silaj, 4 kg kaliteli kuru kaba yem (k.ot,k.yonca, v.s) verildiğinde Yaşama payı dışında yaklaşık 8 litre/gün süt’e göre hesaplama yapılabileceği dana ve düveler için yaklaşık ortalama 5-6 kg/gün silaj, 2 kg/gün …

6 aylık bir dana ne kadar yem yer?​

5-7 aylık dişi danalar 6 kg yem ihtiyacının 3.5 kg’mı iyi kaliteli kuru ot ve 2.5 kg’lık kısmı buzağı büyütme yemi ile beslenmeli ya da 2.5 kg iyi kaliteli kuru ot + 1 kg mısır silajı + buzağı büyütme yeminden 2.5 kg verilebilir.
Sığır vebası hangi hastalıkla karışabilir?
Böyle olaylarda Sığır vebasının, benzer semptomlara sahip Mukozal hastalığı ve İnfeksiyöz rhinotracheitis gibi hastalıklarla karıştırılması kolaydır. Virus, enfekte hayvanların tüm sekresyon ve ekskresyonları ile çıkarılır. Bulaşma, sindirim ve solunum yoluyladır.
İnek neden gebe kalmaz?
Döl tutmama sebepleri içerisinde barınak ve besleme koşulları, kızgınlık tespiti, üreme kanalındaki problemleri, rahim iltihapları, ineğin yaşı, vücut kondüsyonu, stres faktörleri gibi birçok faktör sayılabilir.

İnek sürekli süt verir mi?​

Toplumda yaygın olan bir inanış var, inekler doğum yapmadan da sürekli şarıl şarıl süt veriyorlarmış gibi düşünülüyor. Doğada böyle bir şey söz konusu değil. İnek, diğer tüm memeliler gibi sadece doğum yapınca süt verir! Süt dediğimiz salgı, memelilerin kendi yavruları için ürettikleri bir salgı.
 
Geri
Üst