AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Buz dolabinda ses cikariyor neden olabilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.798
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Buz dolabında ses çıkarıyor neden olabilir?​

Görünmeyen kısmında karlanma buzlanma varsa buzlar belirli aralıklarla erir. Erime esnasında bu seslerin gelmesi normaldir. Özellikle gece sessizliğinde daha net duyulur. Bununla birlikte ürününüzde buzmatik varsa, buz yapmak için su çektiğinde ve buz yaptıktan sonra buz haznesine buzlar dökülürken ses çıkarır.

Doğalgaz peteğinin tık tık sesi niye çıkar?​

Kalıp halinde sökülen boyalar, peteğin içine su girdiğinde su ile birlikte peteğin içinde petek çeperine çarpmaya başlar. Böylece kombiden tık tık ses gelmesine neden olur. Peteklerden tık tık ses gelmesinin bir diğer nedeni ise genleşmedir. Ancak bu ses sadece petek ısındığında veya soğuduğunda gelir.

Kalorifer borusu neden ses yapar?​

Kalorifer borusu neden ses yapar?
Bu durum ise genellikle termostatik vanalarda görülür. Vanalar kendiliğinden ayarlı olduğundan, bir mekanizmaya sahiptirler. İçerisinde bu ayarlamayı yapan bir iğne bulunur. Suyun itme gücü ile açılıp kapanan bu iğne, bozulduğunda kendi kendine tık tık diye ses yapmaya başlar.

Buzdolabından neden tak tuk ses gelmesi?​

Buzdolabından neden tak tuk ses gelmesi?
Buzdolabından tat tak sesinin gelmesinin nedenleri; Buzdolabının iç fanı bozulmuş olabilir. İç fan bozulmuşsa ses duyulduğunda buzdolabının kapaklarından birini açın. Kapı açıldığında gelen ses kesildiyse sorun fandadır. Bunu çözümü ise yetkili servise başvuru yaparak fanın değişmesiyle bu problemi çözmüş olursunuz.

Derin dondurucu neden sesli çalışır?​

Derin dondurucunuzun ayakları zemine tam oturmuyorsa titreşim ve ses oluşur. Ayrıca içindeki raflar yerine tam oturmadıysa ve dondurucunun üzerinde herhangi bir eşya varsa titreşim sesi oluşabilir. Duyduğunuz su püskürme ya da dökülme sesiyse: Ürününüzün içindeki gaz hareket ederken bu sesi duyarsınız ve normaldir.

Doğalgaz peteği havası nasıl alınır?​

Evde bulunan düz tornavida ile peteğin üst kısmında yer alan purjor kısmının saat yönünde çevrilmesi gerekmektedir. Sıcak su gelene kadar içeride bulunan havayı boşaltın. Su gelmeye başladığında purjör tapasını yerine takıp tersine çevirerek kapatabilirsiniz. Bu durum yalnızca yeni tip peteklerde geçerlidir.

Doğalgaz neden is yapar?​

Doğalgaz neden is yapar?
Ocağınızın tüp ile arasındaki bağlantısının yerine tam olarak oturmamış olması, kıvrılma veya sıkışma meydana gelmesi, vananın değiştirilmesi gerekmesi ya da tüpün bitme zamanı yaklaştığında yan yatırılarak kullanılması gibi sebeplerle ocağınızda is oluşabilir.

Doğalgaz sayacı neden ses çıkarır?​

Doğalgaz sayacı neden ses çıkarır?
Doğalgaz sayacının iç parçalarının daha kolay çalışmasını sağlayan yağın kuruması gibi sebeplerle sayaç çalışırken ses gelebilir. Böyle bir durum dikkatinizi çektiyse doğalgaz dağıtım şirketi yetkililerine haber vermeniz yerinde olacaktır.

Kombi neden çok ses çıkarır?​

Şebeke su giriş basıncının standart dışı yüksek (6 bardan fazla) olması, türbin kanatçıklarının aşırı kirlenmesi veya deformasyonu sese sebep olabilir. Kombi kapağı yerine oturtulmamış olabilir: Kombiye daha öncesinde müdahale yapıldı ise kapağının tamamen sızdırmaz – sıkı biçimde takılmaması sese sebep olabilir.
 
Buz dolabının ses çıkarması farklı nedenlere bağlı olabilir. Eğer buz dolabınızda karlanma veya buzlanma varsa, buzlar belirli aralıklarla erime sürecine girdiğinde bu durum ses yapabilir. Özellikle gece sessizliğinde daha net duyulabilir. Ayrıca, buzmatiği olan bir buzdolabınız varsa, buz yaparken su çekme ve buz dökerken ses çıkarabilir.

Doğalgaz peteğinin tık tık sesi genellikle peteğin içine su girdiğinde su ile birlikte peteğin içinde petek çeperine çarpması sonucunda oluşabilir. Bir diğer neden ise peteklerin ısındığında veya soğuduğunda genleşme yapmasıdır.

Kalorifer borusunun ses çıkarmasının sebebi genellikle termostatik vanalardır. Vanaların içinde bulunan ayar mekanizması bozulduğunda, vananın açılıp kapanmasını sağlayan iğne ses yapabilir. Bu durumda vananın bakımı yapılmalıdır.

Derin dondurucunuzun sesli çalışmasının sebepleri arasında ayaklarının zemine tam oturmaması, rafların düzgün yerleştirilmemesi veya üzerinde eşya olması gibi durumlar bulunabilir. Ayrıca içindeki gaz hareket ederken duyulan su püskürme sesi normaldir.

Doğalgaz peteğinde hava varsa, purjör kısmını saat yönünde çevirerek havayı boşaltabilirsiniz. Bu işlem sıcak suyun gelmesiyle sonlandırılmalıdır. Ancak bu işlem sadece yeni tip peteklerde geçerlidir.

Doğalgaz kullanımında oluşan is, ocak ile tüp arasındaki bağlantının düzgün olmaması, vananın değiştirilmesi gerekliliği veya tüpün bitme aşamasında yatırılarak kullanılması gibi durumlardan kaynaklanabilir.

Doğalgaz sayacının ses çıkarmasının sebepleri arasında iç parçaların yağının kuruması yer almaktadır. Eğer bu durumla karşılaşırsanız doğalgaz dağıtım şirketi yetkililerine haber vermeniz önerilir.

Kombinin çok ses çıkarmasının nedeni, türbin kanatçıklarının kirli veya deforme olması, su giriş basıncının yüksek olması veya kombi kapağının tam olarak oturmaması gibi durumlar olabilir. Eğer kombinizde aşırı ses varsa uzman bir servisten destek almanız önemlidir.
 
Geri
Üst