AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Buyuksen cinayetinin sonu ne oldu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Büyükşen cinayetinin sonu ne oldu?​

Başdemir’in kiraladığı 2 kişinin kendilerine verilen adresi karıştırıp Hüseyin K.’nin ailesi yerine komşuları Büyükşen çiftini öldürdükleri belirtildi. Abdullah Başdemir ve Esra Taş, ‘kasten öldürmeye azmettirme’, Zekeriya Okşen ve Mustafa Okşen de ‘kasten öldürmeye yardım etme’ suçlarından tutuklandı.
Çözülemeyen cinayete ne denir?
Bazı vakalar, başlangıçta bir kaza veya intiharı yöneten bir davanın yeni kanıtlar ortaya çıktığında tekrar cinayet olarak belirlendiği durumlarda faili meçhul olarak sınıflandırılır.

Büyükşen Cinayetinde Son Durum Ne?​

Büyükşen çiftinin kiralık katil tarafından öldürüldüğü ortaya çıkarılırken, cinayetin dolaylı azmettiricisi Büyükşen çiftinin komşusu Esra Taş ve onun sevgilisi Abdullah Başdemir tutuklanarak cezaevine konuldu.
Ayhan Hikmet ve Muzaffer Gürkan Kimdir?
Kıbrıs’ta yayımlanan Cumhuriyet gazetesini çıkaran, Kıbrıs Türk Halk Partisinin kurucuları olan Ahmet Muzaffer Gürkan ve Ayhan Hikmet, 23 Nisan 1962’yi 24 Nisan’a bağlayan gece faili meçhul cinayetlere kurban gittiler. İki gazeteci de evlerinde öldürüldü, Hikmet’in cinayeti yatağında, karısının gözü önünde gerçekleşti.

Büyükşen cinayetinin katilleri kim?​

Çalışmalar sonrası yapılan operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden Esra Taş, sevgilisi Abdullah Başdemir (46) ile onlara yardım ettikleri öğrenilen Zekeriya Okşen, kuzeni Mustafa Okşen ile Afgan uyruklu Abdulhamid Uzbek, mahkemece tutuklandı.
Büyükşen cinayetinin katili kimdir?
Cinayeti azmettirdiği öne sürülen Abdullah Başdemir ve sevgilisi Esra Taş ile cinayete yardım ettikleri belirtilen ve Büyükşen çiftiyle aynı mahallede oturan Zeki Okşen ile kuzeni Mustafa Okşen tutuklandı. This is a modal window. Video için kaynak bulunamadı. Beginning of dialog window.

Çağla’nın katili bulundu mu?​

Çağla Tuğaltay, 5 Haziran 2000’de okulundan geldiği Şişli’deki evinde, yalnız olduğu sırada kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce boğazı kesilerek öldürüldü. Yapılan tüm araştırmalara rağmen liseli Çağla’nın katil zanlısı ya da zanlıları aradan geçen 21 yıla rağmen bulunamadı.
Büyükşen cinayetinde yeni gelişme var mı?
Tutuklulardan Mustafa Okşen de 17 Ağustos 2021’de cezaevinde geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamını yitirdi. ‘Kasten öldürmeye yardım etme’ suçundan tutuklu olan Zekeriya Okşen de tutukluluk süresine itiraz sonucu nöbetçi sulh ceza hakimliğince 4 Şubat’ta tahliye edildi.

Büyükşen Cinayeti kimler gözaltında?​

Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından 13 Temmuz 2021’de düzenlenen operasyonda Abdullah Başdemir, sevgilisi Esra Taş ve bu çiftin aynı mahallede temasa geçtiği Zekeriya Okşen ve kuzeni Mustafa Okşen’in de aralarında bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı.
Ayhan Hikmet kim?
Ayhan Hikmet (1929 Lefkoşa – 1962 Lefkoşa), Kıbrıslı Türk avukat, gazeteci, siyasetçi. Londra’da eğitim görmüş bir avukattı ve haftalık Kıbrıs Türk gazetesi Cumhuriyet gazetesinde editör idi. Türk paramiliter grup TMT tarafından katledildiği iddia edilmektedir.

Buyuksen çiftini kim oldurdu?​

KİRALIK KATİL HEDEF ŞAŞIRMIŞ Başdemir’in kiraladığı 2 kişinin kendilerine verilen adresi karıştırıp Hüseyin K.’nin ailesi yerine komşuları Büyükşen çiftini öldürdükleri belirtildi. Abdullah Başdemir ve Esra Taş’a da Büyükşen çiftiyle aynı mahallede oturan Zeki Okşen ile kuzeni Mustafa Okşen’in yardım ettiği saptandı.
Büyükşen cinayetinin katilleri bulundu mu?
Çalışmalar sonucu, 13 Temmuz günü düzenlenen operasyonda Abdullah Başdemir, sevgilisi Esra Taş ve bu çiftin aynı mahallede temasa geçtiği Zekeriya Okşen ve kuzeni Mustafa Okşen’in de aralarında bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin HTS kayıtlarıyla, WhatsApp görüşmeleri de incelemeye alındı.

Büyükşen cinayeti kimler gözaltında?​

Geri