- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Büyük ova Kanunu Nedir?
Büyük Ova Koruma alanı nedir? 2017’de yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu kararıyla tarımsal üretim potansiyeli yüksek, erozyon, kirlenme, amaç dışı veya yanlış kullanımlar gibi çeşitli nedenlerle toprak kaybı ve arazi bozulmalarının hızlı geliştiği ovalar koruma alanı olarak belirlendi.Tekirdağ büyük ova koruma alanı nedir?
Tarımsal üretim potansiyeli yüksek erozyon, kirlenme, amaç dışı ve yanlış kullanımlar gibi çeşitli nedenlerle toprak kaybı ve arazi bozulmalarının hızla geliştiği bir dönemde Tekirdağ ilimizde 14 adet ova ile birlikte ülke genelinde toplam 318 adet ova büyük ova koruma alanı olarak belirlenmiştir.
Büyükova koruma alanına ev yapılır mi?
Toprak Koruma Kurulu ve Bakan onayı gerekli. Tarım dışı faaliyetlere karşı koruma altına alınan bu 141 ovada inşaat yapmak yasak. Büyük Ova statüsü kapsamındaki bu ovalarda arazi sahiplerinin bağ evi yapmasına bile izin verilmiyor.Büyük ova koruma alanı şerhi ne demek?
“Ortalama eğimi yüzde 8’den az olan, 10 hektardan büyük planlı alanlar hariç büyük ova sınırları içerisinde kalan tüm araziler, büyüklüklerine bakılmaksızın büyük ova statüsünde kabul edildi.
Büyükova koruma alanı içerisinde kalmaktadır ne demek?
Buna göre, tarımsal üretim potansiyeli yüksek, erozyon, kirlenme, amaç dışı veya yanlış kullanımlar gibi çeşitli nedenlerle toprak kaybı ve arazi bozulmalarının hızla geliştiği ovalar, büyük ova koruma alanı olarak belirlendi.
Şerh edilmesi ne demek?
Şerh; açmak, ayırmak anlamlarına gelir. Ancak bir şeye “şerh koymak” şeklinde kullanıldığında ise o şey hakkında açıklamada bulunmak anlamını taşır. Bu ifadeyle emlak sektöründe tapu işlemlerinde sıkça karşılaşılır.Sokağa çıkma yasağı Tarım izin belgesi nereden alınır?
Çiftçi Kayıt Belgesi almak için iki şekilde başvuru yapılabilir. Başvuru yollarından ilki e-Devlet sistemi üzerinden kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yaparak başvuru formu doldurmak, ikinci yol ise internetten Çiftçi Kayıt Sistemi Başvuru Formu doldurarak İlçe Tarım Müdürlüklerine elden teslim etmek şeklindedir.