AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Buyuk gemilere ne ad verilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Büyük gemilere ne ad verilir?​

3- Tanker: ‘Dev gemi’ ismiyle bilinen tankerler, taşımacılık sektöründe en çok tercih edilen gemi türüdür. Kimyasal taşıyan tankerlerin kullanımı izne tabidir.

Palamar gemi nedir?​

Palamar gemi nedir?
Palamar, gemileri iskele, rıhtım veya şamandıraya bağlamaya yarayan kalın halattır.

Hovercraft gemi mi?​

Hoverkraft (İngilizce:Hovercraft), sakin ve hareketli hâlde iken, tüm ağırlığı sürekli oluşturulan hava yastığı tarafından taşınan deniz aracıdır. Hafif oldukları için çok yüksek hızlara ulaşabilirler. Bir bakıma gemi ile uçak arasındaki büyük hız farkı aralığında bir köprüdürler.

Gemi sertifikaları nelerdir?​

Gemi sertifikaları nelerdir?
1) Gemi Tasdiknamesi. ( Ship’s Reqister Card )

Dünyanın en ağır gemisi kaç tondur?​

Ve işte dünyanın en büyük yolcu gemisi Symphony of the Seas. Gemi seferlerine Ekim 2018’de başlayacak. 16 güverteye sahip olan bu devasa yolcu gemisinin ağırlığı ise 230 bin ton.

Dünyanın en büyük yolcu gemisi kaç para?​

Dünyanın en büyük yolcu gemisi kaç para?
Dünyanın en büyük dökme kuru yük gemisi (VLOC) ‘Vale Brazil’ ilk seyrine çıktı. 400.000 dwt’Lik geminin fiyatı 130 milyon dolar.

Palamar görevlisi nedir?​

Gemilerin limana giriş ve çıkışlarında veya rıhtım ve iskelelere yanaşma ve ayrılmalarında, şamandıralara ve mendireklere bağlanmalarında, demirlemelerinde, kıçtan kara olmalarında, buraları terk etmelerinde ve buralarda herhangi bir nedenle yer değiştirmelerinde (şifting) verilen bağlama/çözme hizmetini yapan kişidir.

Palamar ücreti ne demek?​

Palamar ücreti ne demek?
Ücretler, gemilerin ve lash layterlerin Kuruluşa veya mendirek içinde başkalarına ait rıhtım, iskele, şamandıra veya demirleme yerlerinde işleri bitinceye kadar barınmaları hizmetine karşılık alınacak ücretleri kapsar.

Hovercraft taban nedir?​

Greyder Hovercraft erkek bot bileğe kadar çıkan bağcık desteği ve metal bağcık çengelleriyle ayağın tam anlamıyla ayakla bütünleşmesini sağlar. Parmak ucuna doğru yükselen model ayağın hareketlerine ve sağlıklı adım atılmasına yardım eder. Tırtıklı taban kışın karlı günlerde kayma ve düşme riskini en aza indirir.

Hovercraft hangi ülkenin?​

Hovercraft hangi ülkenin?
Şu anda İtalya’nın Po Nehri kıyısında bir Avrupa araştırma projesi tarafından geliştirilen hovercraft denilen uçan araçları yakınan tanıyacağız.

5 temel STCW sertifikası nedir?​

b) Temel ilkyardım eğitimi, c) Yangın önleme ve yangınla mücadele eğitimi, d) Personel güvenliği ve sosyal sorumluluk eğitimi, e) Cankurtarma araçlarını kullanma yeterliği eğitimi görmek zorundadırlar.

5 temel STCW neler?​

5 temel STCW neler?
Bu 5 temel Sertifika ise şöyledir;
- Temel ilk yardım eğitimi sertifikası
- Denizde Can kurtarma teknikleri eğitimi sertifikası
- İleri derecede yangınla mücadele ve yangın önleme eğitimi sertifikası
- Can kurtarma araçlarını kullanma yeterliliği eğitimi sertifikası
- Personel Güvenliği ve sosyal sorumluluk eğitimi sertifikası

Kargo gemisi kaç ton?​

Ultra Büyük Ham Taşıyıcı (ULCC) ve Çok Büyük Ham Taşıyıcı (VLCC) gemilerinden kısmen daha küçük olan tanker 70,000 ila 100,000 metrik ton arası değişen yük taşıma kapasitesine sahiptir. Aframax gemilerinin ortalama yük taşıma kapasitesi yaklaşık 750,000 varildir.

Dünyanın en büyük yolcu gemisi hangi ülkeye ait?​

Dünyanın en büyük yolcu gemisi hangi ülkeye ait?
Eyfel Kulesi’nden daha uzun olan 18 güverteli yolcu gemisi, Fransa’nın Saint-Nazaire kentindeki Chantiers de l’Atlantique tersanesinde inşa edilirken, 6 bin 988 misafir ve 2 bin 300 mürettebat kapasitesiyle dünyanın en büyük gemisi haline geldi.

Tankerler genellikle 'dev gemi' olarak anılmaktadır ve kimyasal taşıyan tankerlerin kullanımı izne tabidir. Palamar ise gemileri iskele, rıhtım veya şamandıraya bağlamak için kullanılan kalın bir halattır. Hovercraft ise su yüzeyinde süzülerek ilerleyen ve hava yastığı tarafından taşınan bir deniz aracıdır. Gemi sertifikaları arasında Gemi Tasdiknamesi (Ship's Register Card) bulunmaktadır.

Dünyanın en ağır gemisi olan Symphony of the Seas'in ağırlığı 230 bin tondur. En büyük yolcu gemisi olan Symphony of the Seas'in fiyatı ise 130 milyon dolar olarak belirtilmektedir. Palamar görevlisi, gemilerin bağlama, çözme, demirleme gibi işlemlerinde hizmet veren kişidir. Palamar ücreti ise bu hizmet karşılığında alınan ücreti ifade etmektedir.

Hovercraft, şu anda İtalya'nın Po Nehri kıyısında bir Avrupa araştırma projesi tarafından geliştirilen bir uçan araçtır. 5 temel STCW sertifikaları arasında temel ilkyardım eğitimi, yangın önleme ve yangınla mücadele eğitimi, personel güvenliği ve sosyal sorumluluk eğitimi, cankurtarma araçlarını kullanma yeterliği eğitimi bulunmaktadır.

Kargo gemileri genellikle 70,000 ila 100,000 metrik ton arası yük taşıma kapasitesine sahiptir. Dünyanın en büyük yolcu gemisi ise Chantiers de l'Atlantique tersanesinde Fransa'da inşa edilen bir gemidir. Bu gemi, 6 bin 988 misafir ve 2 bin 300 mürettebat kapasitesine sahiptir ve Eyfel Kulesi'nden daha uzundur.

Geri