AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Buyuk bas hayvancilik hangi bolgede yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Büyük baş hayvancılık hangi bölgede yapılır?​

Ülkemizde büyükbaş hayvancılık Anadolu’nun birçok kesiminde yapılır. Türkiye de en fazla Karadeniz kıyı kesimi ile Doğu Anadolu bölgesinin Erzurum – Kars bölgesinde gelişmiştir.
Hayvanlarda iştahsızlığa ne iyi gelir?
İştahsızlık para, zaman ve bazen hayvan kaybı ile sonuçlanabilecek olan önemli bir belirtidir. Tedavi asıl hastalığı bulmak ile mümkündür. Hastalığın durumuna göre işkembe uyarıcıları, vitamin-mineral, izmineral takviyeleri, antibiyotikler kullanılarak tedavi edilebilir.
Büyükbaş hayvancılık hangi illerde yapılır?
Büyükbaş Hayvancılık En Çok Hangi Bölgelerde Yapılır? Marmara ve Ege Bölgesi, ahır hayvancılığının en çok yapıldığı iki bölgedir. Mera hayvancılığı ise İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde yaygındır. Türkiye’de en fazla sığırın yetiştirildiği şehir Konya’dır.

Büyükbaş hayvancılık yapılır mı?​

Büyükbaş hayvancılık; sığırcılık, mandacılık, at, eşek ve katır yetiştiriciliğini kapsayan hayvancılık dalı. Süt ve besi sığırcılığı çeşitli ürünleri ile gerek insan beslenmesi ve sağlığı gerekse çeşitli endüstrilerini temin etmesiyle ülke ekonomilerinde önemli rol alır.
Büyükbaş hayvanlarda iştahsızlık nasıl giderilir?
Midenin yer değiştirmesi: Genellikle ineklerde görülen bir rahatsızlıktır. Sebebi konsantre yemin çok kaba yemin az verilmesidir. Belirti olarak iştahsızlık ve süt veriminde azalma gözlemlenir. Hastalığın oluşmaması için kaba yem ile konsantre yemin dengeli bir biçimde verilmesi gerekir.
İneğin iştahını ne açar?
Desteklerin yanısıra iştahsızlığın durumuna göre ineğe sağlıklı bir inekten veya mezbahadan alınan taze işkembe suyu içirilmesinde büyük yarar vardır (Transfaunation). En az 10 litre taze işkembe sıvısı içirilmesi özellikle tavsiye edilir.
Belirli kurallar içerisinde canlı hayvan taşımacılığını gerçekleştirebilirsiniz tehlike oluşturabilecek canlı hayvanlar genellikle belirli bir kafes veya kilitli taşıma kapları ile taşınması önerilmektedir. Canlı hayvan taşımacılığı için taşıma belgesi alınması şarttır. Bu belgeye nakliyeci yetki belgesi denilmektedir.
 
Geri
Üst