AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Butunsel ogrenmenin temel ogeleri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bütünsel öğrenmenin temel öğeleri nelerdir?​

Bütünsel Öğrenme
- Zihinsel Boyut: Düşünme, Gözlem, Algı becerilerini kullanır, geliştirir.
- Duygusal Boyut: Hissettiklerini ifade eder, yorumlar, değiştirir.
- Fiziksel Boyut: Hareket, Davranış, Eylemle öğrenir.
- Sosyal Boyut: Paylaşır, model alır.

Bütünsel eğitim modeli nedir?​

Bütünsel eğitim modeli nedir?
Yenidoğu Bütünsel Eğitim Sistemi (BES); sırasıyla İNSAN, TOPLUM ve BİLGİ’yi geliştirmeyi amaçlayan felsefesiyle, eğitim süreçlerindeki tüm bileşenlere yönelik modeller oluşturup bu modelleri hayata geçirecek kurumsal yapılanmalar kuran bir sistemdir.

Öğrenme süreçtir ne demek?​

Öğrenme süreçtir ne demek?
Öğrenme entegre bir faaliyet olarak, zihinsel, duygusal, bedensel ve ruhsal bir süreçtir. Yani düşünme, algılama, hissetme, içselleştirme gibi derin yapıları barındırır. Bu yapılar birbirinden ayrılamadığı gibi birbirini destekleyen ve güçlendiren özellikler barındırır.

Psikolojide bütüncül yaklaşım nedir?​

Bütüncül yaklaşım (ingilizce: Holistic paradigm), birbiri ile ilintili ve eklemlenmiş birimlerin bir arada değerlendirilmesi ile öznenin niteliğinin kavranabileceğini kabul eden yaklaşım biçimidir.

Bütüncül Öğrenme Nedir?​

Bütüncül Öğrenme Nedir?
bütüncül öğrenme Konunun, baştan sona yeterince yinelenerek bellendiği öğrenme.

Sosyal öğrenme Kuram nedir?​

Sosyal öğrenme Kuram nedir?
Sosyal öğrenme kuramı Albert Bandura’nın yaptığı çalışmalarla gelişen ve günümüzde eğitim ve psikoloji alanında büyük ölçüde kabul gören bir öğrenme kuramıdır. Sosyal öğrenme kuramının temelinde gözlem ve başkalarının yaptığı davranışları taklit etmeye dayalı dolaylı bir öğrenme vardır (Bandura, 1977).

Bütünsel bakış açısı nedir?​

Kişilerin, iş ve sosyal hayatta hem kendi hem de çevrelerine karşı farkındalıklarını artırmak. Bütünü ve bütünün içindeki rolünü görebilmeleri yönünde bakış açısı kazandırarak, süreçlere proaktif yaklaşımla etkin bir şekilde katılımlarını sağlamak.

Bütünlük eğitimi nedir?​

Bütünlük eğitimi nedir?
12) Bütünlük İlkesi: Bireyin bütüncül olarak gelişimini sağlayan bu ilkenin hedefi, öğrencide sadece bilgi genişlemesi yaratmak değil, onun irade, duygusal, ahlaki ve sosyal yönelimleri de harekete geçirerek öğretimde bütünlüğü sağlamaktır.

Öğrenme Nedir Nasil gerçekleşir?​

Öğrenme Nedir Nasil gerçekleşir?
Öğrenme bilgiyi parçalara ayırma, algılama, tekrardan organize etme, gerekli yerlerde zihinden geri çağırma, ihtiyaç duyulan yerlerde ise kullanma sürecidir. Bu durumda öğrenmenin kalıcı hale gelmesi için tekrar etmek gerekir. Böylece davranışlar kalıcı hale gelir.

Öğrenme nedir örnekleri?​

Öğrenmenin olabilmesi için bireyin davranışında değişiklik olması, yaşantı sonucunda meydana gelmesi ve belli bir süre kalıcı olması gerekir. Var olan davranış gelişebilir. Örnek vermek gerekirse; Yazı yazabilen bir çocuğun bir hikâye yazabilecek hale gelmesi. Daha önce öğrenilen yanlış davranış düzeltilebilir.
 
Bütünsel öğrenmenin temel öğeleri üzerine paylaşımlarınız oldukça bilgilendirici ve detaylı. Her bir öğe, öğrenme sürecinin farklı yönlerini ve boyutlarını kapsamakta ve öğrenmeyi bütünsel bir deneyim olarak ele almaktadır. Zihinsel boyut, duygusal boyut, fiziksel boyut ve sosyal boyut, öğrenme sürecinde önemli roller üstlenmektedir.

Bütünsel eğitim modeli hakkındaki açıklamalarınız da oldukça aydınlatıcı. Yenidoğu Bütünsel Eğitim Sistemi (BES), insan, toplum ve bilgiyi geliştirme amacıyla kurulmuş bir yapılanma olarak öne çıkıyor. Bu model, eğitim süreçlerinde bireyin her yönünü geliştirmeyi hedeflemekte ve entegre bir yaklaşım sunmaktadır.

Öğrenme süreçtir kavramını açıklarken öğrenmenin zihinsel, duygusal, bedensel ve ruhsal bir bütün olarak ele alındığını belirtmişsiniz. Bu açıklama, öğrenmenin sadece bilgi edinme sürecinden daha fazlasını içerdiğini ve bireyin derin yapılarını etkilediğini vurgulamaktadır.

Psikolojide bütüncül yaklaşım ve sosyal öğrenme kuramıyla ilgili paylaşımlarınız da bilgilendirici ve özlü. Bütüncül yaklaşım, öznenin niteliğini anlamanın ilişkili ve entegre unsurları bir arada değerlendirmeyi gerektirdiğini ifade ederken, sosyal öğrenme kuramının gözlem ve taklit etme yoluyla dolaylı öğrenmeye odaklandığını belirtmişsiniz.

Öğrenme kavramının farklı yönlerini ve modellerini kapsayan paylaşımlarınız, öğrenmenin çeşitliliğini ve derinliğini yansıtmaktadır. Bütüncül bakış açısı ve bütünlük eğitimi konularındaki açıklamalarınız da bireyin gelişimine bütüncül bir yaklaşım gerektiğini ve eğitim süreçlerinde bütünlüğün önemli olduğunu göstermektedir.

Son olarak, öğrenmenin nasıl gerçekleştiği ve örneklerle desteklediğiniz açıklamalarınız öğrenme sürecinin karmaşıklığını ve önemini vurgulamaktadır. Öğrenme süreci, bilgiyi algılama, içselleştirme, tekrar gibi çeşitli adımları içerir ve kalıcı hale gelmesi için tekrarın önemini vurgular.

Genel olarak, bütünsele öğrenme kavramı ve bu kavrama ilişkin detaylı açıklamalarınız oldukça faydalı ve bilgilendirici. Ayrıca verdiğiniz videoyu da izleyerek konu hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Emeğinize sağlık!
 
Geri
Üst