Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Butunleme sinavi ortalamasi nasil hesaplanir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bütünleme sınavı ortalaması nasıl hesaplanır?​

Örneğin: final sınavından 90 alırsanız o notun (90×60)/100’ü kadar not gelecektir, yani 54 puan gelecektir. Buda demek oluyor ki yukarıda Vize sınavından 32 gelmişti, Final sınavındanda 54 geldi. Vize ve Final notlarını hesapladıktan sonra topluyoruz. 32 + 54 = 86 puanımız oldu.

Geçme notu 60 ne demek?​

Sınıftaki öğrencilerin sınavdan aldığı ortalama, geçme notu olarak belirlenir. Buna göre de harf notu belli olur. Örneğin, çan eğrisi olmayan bir üniversitede geçme notu 60 ise öğrenci DC notu ile dersten başarılı olarak kabul edilir.

ATA AÖF bütünleme sınavı geçme notu nasıl hesaplanır?​

ATA AÖF bütünleme sınavı geçme notu nasıl hesaplanır?
Ders başarı notu ara sınav puanının %30’u ve yarıyıl sonu/bütünleme/üç ders sınav puanının %70’i alınarak hesaplanır. Blok Uygulama derslerinde ise bu oran yıl içi uygulama puanının (ara sınav yerine geçer) %60’ı ve yarıyıl sonu/bütünleme sınavının %40’ı alınarak hesaplanır.

Finalin bütü olur mu?​

Finalin bütü olur mu?
Üniversitede almış olduğunuz dersin vize sınavından ve final sınavından düşük aldınız size son bir şans olarak bütünleme sınavı hakkı verilmektedir. Bütünleme sınavı final sınavınız yerine sayılmaktadır. Yani bütünleme sınavı ikinci bir final sınavıdır.

Bütünlemeden kaç alırsam geçerim auzef?​

Öğrencilerin, bir dersten geçebilmeleri için yarıyıl/yılsonu sınavından 100 tam puan üzerinden en az 40, uzaktan öğretim programlarında ise en az 50 almaları gerekir.

Ata Aöf bütünleme sınavından kaç puan almak gerekir?​

Ara sınavına girmeyen öğrenciler, yıl sonu veya bütünleme sınavına katıldıkları takdirde, aldıkları notun %70’inin, 50 veya daha fazla olması hâlinde bu dersten başarılı sayılırlar. Yani, yıl sonu veya bütünleme sınavından 71 veya üzeri puan almanız hâlinde bu dersten başarılı sayılırsınız.

Bütünleme sınavları çanı etkiler mi?​

Bütünleme sınavları çanı etkiler mi?
Çan eğrisi bütünleme sınavlarında da uygulanabilir. Bu durum da sadece bütünlemeye giren öğrencilerin genel ortalaması esas alınır. Fakat bazı üniversitelerde final ve bütünleme ortalamasına göre de harf notu belirlenebilir.

Final sınavından 50 almak zorunlu mu?​

Final sınavından 50 almak zorunlu mu?
Yani öğrencinin dersi geçebilmesi için vize ve final not ortalamasının (ham notu) en az 50 olması gerekmektedir. Madde 1’deki şekliyle hesaplanan ham not 50 ve üstü olmalıdır. Yarıyıl Sonu Sınavında alt limit 40 puana çıkarılmıştır. Yani öğrencinin vizesi ne olursa olsun finalden en az 40 ve üstü alması gerekmektedir.

Aöf’de finalden 50 alma zorunluluğu var mı?​

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ NOT SİSTEMİ Yeni sistemde, öğrencilerimizin bir dersten başarılı sayılabilmesi için 100 üzerinden değerlendirmeye alınan kâğıtlarda 35,00ya da üzerinde başarı puanı alması gerekmektedir.

Üniversite geçme notu 50 mi 60 mı?​

Yani vizenin %40’ı finalin (veya Bütünlemenin) ise %60’ı alınarak ham not hesaplanacaktır. Daha önce 40 olan başarı notu alt sınırı 50 olarak belirlenmiştir. Yani öğrencinin dersi geçebilmesi için vize ve final not ortalamasının (ham notu) en az 50 olması gerekmektedir.
 
Bütünleme sınavı ortalaması, öğrencilerin dersleri geçebilmeleri için önemli bir kriterdir. Birinci örnekte olduğu gibi, final sınavından aldığınız notun (örneğin 90) %60'ının alınması sonucunda size finalden gelecek puan hesaplanır. Bu durumda 90x60/100 = 54 puan alırsınız. Benzer şekilde vize sınavından aldığınız not ile birlikte toplandığında, dersinizden kaç puan aldığınızı bulabilirsiniz.

Geçme notu 60 olması durumunda, sınıftaki öğrencilerin aldığı ortalama notlar üzerinden belirlenir. Örneğin, belirli bir üniversite için geçme notu 60 olarak belirlenmişse, öğrencilerin bu notu alması durumunda DC notu ile dersten başarılı kabul edilirler.

ATA AÖF'de bütünleme sınavı geçme notu hesaplanırken ders başarı notu, ara sınav puanının %30'u ve yarıyıl sonu/bütünleme/üç ders sınav puanının %70'i alınarak belirlenir. Blok Uygulama derslerinde ise oranlar farklılık gösterebilir.

Bir dersi geçebilmek için, yarıyıl/yılsonu sınavından en az 100 tam puan üzerinden 40 almanız gerekmektedir. Uzaktan eğitim programlarında ise bu not 50 olmalıdır.

Bütünleme sınavlarının çan eğrisini etkileyip etkilemediği konusunda, bazı üniversitelerde bütünleme sınavı notları da çan eğrisine tabi tutulabilir. Ancak genellikle bütünlemeye giren öğrencilerin genel ortalaması esas alınır ve buna göre değerlendirme yapılır.

Bazı durumlarda final sınavından en az 50 almanın zorunlu olduğu belirtilmiştir. Öğrencinin dersten başarılı olabilmesi için vize ve final not ortalamasının en az 50 olması gerekmektedir. Yarıyıl sonu sınavında alt limit genellikle 40 puan olarak belirlenir.

Açıköğretim Fakültesi'nde not sistemine göre bir dersten başarılı sayılabilmek için 100 üzerinden değerlendirmeye alınan kağıtlarda 35,00 ya da üzerinde başarı puanı almak gerekmektedir.

Son olarak, üniversite geçme notunun 50 mi yoksa 60 mı olduğu sorusunda, vizenin %40'ı ve finalin (veya bütünlemenin) %60'ı alınarak ham not hesaplanır. Başarı notu alt sınırının 50 olarak belirlendiği belirtilmiştir. Yani, bir dersi geçebilmek için vize ve final not ortalamasının en az 50 olması gerekmektedir.
 
Geri
Üst