AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Butun ogretmenler Canli ders yapmak zorunda mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bütün öğretmenler Canlı ders yapmak zorunda mı?​

Favorilerinize Ekleyin. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla 31 Ağustos 2020’de başlayacak eğitim programına ilişkin genelge yayımlandı. Genelgeye göre, üç haftalık uzaktan eğitim sürecinde, tüm öğretmenler tarafından canlı ders uygulamaları gerçekleştirilebilecek.
Öğretmen derse nasıl giriş yapmalı?
Öğretmenin derse girişinden teneffüse çıkışına kadar ki örnek davranış modellerini sıralayalım.Öğretmen derse vaktinde girip yine vaktinde çıkmalıdır. Kılık kıyafeti düzgün olmalıdır.Sınıfa ilk girişte orta sıra hizasında tüm öğrencileriyle göz göze gelebilecek bir konumda durmalıdır.
Karantinadaki öğretmen canlı ders yapmak zorunda mı?
Bu öğrencilerden Kovid-19 hastası ya da temaslısı olduğu için tedavi ya da karantina sürecinde olanlara eğitim hizmetinde görevlendirilen öğretmenler tarafından uzaktan canlı ders yapılacak.

Canlı derse katılmayanlar yok yazılacak mı?​

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yapmış olduğu açıklamada eba üzeriden yapılan canlı derslerde yoklama alınması gibi bir durum olmadığını belirtti.
Hiç öğrenci gelmezse ek ders kesilir mi?
Milli Eğitim Bakanlığı 18 Haziran 2021 Cuma günü karneleri e-okul üzerinden veli ve öğrencilerin erişimine açarak eğitim öğretim yılını resmen olmasa da fiilen tamamlamıştı. Dolayısıyla bir sınıftaki öğrencilerin tamamı ilgili derse katılmadığında öğretmene ek ders ücreti ödenmemektedir.
Öğretmen derse nasıl başlamalı?
İlk ders konu işlemeyin ama öğrencileri boş da bırakmayın. Anlatmak için mutlaka bir-iki fıkra, birkaç anı hazırlayın. Öğrencilere neler soracağınızı ve sohbeti nasıl yönlendireceğinizi önceden mutlaka planlayın. Beden dilinizi iyi kullanmayı ve ses tonunuzu iyi ayarlamayı sakın ihmal etmeyin.
Anlatım yöntemini etkili kılmak için öğretmen derse başlamadan önce, karşısındaki öğrenci grubunun yaşını, seviyesini, ilgilerini vb. öğrenmelidir….Etkili bir ders için dikkate alınması gereken en temel etkenler;
- Göz temas.
- Hareket.
- Ses tonu, rahat hissettirmek.
- Konu ortaya koymak.
- Esprili olmak.
- Ve saygılı olmaktır.