Butik Kurabiye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Butik Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
250 gram tereyağı
125 gram pudra şekeri
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
450 gram un (kontrollü yumurta büyüklüğüne nazaran değişiyor)

Butik Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç tüm materyalleri karıştırıyoruz. Daha sonra unu ekleyeceğiz ve yumuşak hamur elde ediyoruz.
Vaktiniz varsa dolapta 15 dakika dinlendiriyoruz. İki yağlı kağıt ortasında açıyoruz ve form veriyoruz….
170 c de kızarana kadar pişiriyoruz.
Şeker hamuru ile yapmak isterseniz fırça ile kurabiyenin üzerine biraz su sürüyoruz ve şeker hamurunu tıpkı kalıpla kesip, üzerine yapıştırıyoruz….
Butik Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst