Butik Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
250 gram tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 tane yumurta
7.5 yemek kaşığı nişasta
3.5 su bardağı un
1 paket vanilya
portakal kabuğu rendesi limon kabuğu rendesi (İsteğe bağlı )
Butik Kurabiye Tanımı Yapılışı
Yumuşamış tereyağını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar karıştıralım.
Daha sonra üzerine yumurtayı ekleyelim.
Tüm kuru gereçlerimizi eleyerek ekleyip yoğuralım çok sert olmayacak bir hamur elde edelim.
Daha sonra hamurumuz yarım saat dolapta bekletelim.
Hamuru buz dolabından çıkartıp çok az unlanmış tezgaha koyup merdane yardımı ile açıp kalıplarla form verelim.
180°c ısıtılmış fırında pişirelim altı pembeleşince fırından çıkartalım.
Sonra servis edelim. Afiyet olsun.
250 gram tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 tane yumurta
7.5 yemek kaşığı nişasta
3.5 su bardağı un
1 paket vanilya
portakal kabuğu rendesi limon kabuğu rendesi (İsteğe bağlı )
Butik Kurabiye Tanımı Yapılışı
Yumuşamış tereyağını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar karıştıralım.
Daha sonra üzerine yumurtayı ekleyelim.
Tüm kuru gereçlerimizi eleyerek ekleyip yoğuralım çok sert olmayacak bir hamur elde edelim.
Daha sonra hamurumuz yarım saat dolapta bekletelim.
Hamuru buz dolabından çıkartıp çok az unlanmış tezgaha koyup merdane yardımı ile açıp kalıplarla form verelim.
180°c ısıtılmış fırında pişirelim altı pembeleşince fırından çıkartalım.
Sonra servis edelim. Afiyet olsun.