- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Bütçelemenin yararları nelerdir?
Doğru işleyen bir Bütçeleme süreci, firmaya şu faydaları sağlayacaktır;Işletme bütçelerinin ilkeleri nelerdir?
Klasik Bütçe İlkeleri.
Faaliyet bütçeleri nedir?
Faaliyet tabanlı bütçeleme (FTB) genel olarak, gelecek faaliyet dönemi için planlanan çıktıyı karşılamak için yerine getirilmesi gereken faaliyetlerin ve faaliyetler için tüketilmesi gereken kaynakların miktar ve maliyetlerinin bütçelenmesi olarak tanımlanabilir.Iyi bir bütçe nasıl yapılır?
Bütçe Nasıl Hazırlanmalıdır
- Zaman Aralığı Belirleyin.
- Nakit Akışı Tahmini Yapın.
- Maliyetlere İlişkin Gelir/Gider Hesapları ile Entegre Bütçe Oluşturun.
- Karşılaştırmalı ve Hedefe Yönelik Satış Bütçesi.
- Sapma Analizleri Yapın ve Sezonluk Dalgalanmaları Gözönünde Bulundurun.
Bütçenin bir plan olarak amacı, değerlendirilmeye tabi tutulacak seçenekler için optimal sonuçları verecek biçimde geleceğin hedeflerini ve o hedeflere ulaşma yollarını sayısal olarak saptamaktır. Bütçeleme, işletme faaliyetlerinin ayrıntılı bir sayısal planının hazırlanması ile başlar.
Gayrisafilik ilkesi ne demek?
Genellik ilkesi, devletin bütün gelir ve giderlerinin ayrı ayrı, birbirleriyle mahsup edilmeksizin, bütçede gösterilmesini ifade eder. Bütçede gelir ve giderlerin tam ve ayrı ayrı yer alması bütçede gayrisafilik ilkesi olarak isimlendirilir.
Faaliyet giderleri bütçesi nelerdir?
Diğer bir deyişle, işletmede pazarlama ve üretim bölümleri dışında kalan, işletmenin faaliyetini devam ettirebilmesi için zorunlu olan giderlerin bütçelendiği yer genel yönetim giderleri bütçesidir. Genel yönetim giderleri bütçesi oluşturulmasından sonra, satışlarla arasında paralellik olup olmadığı araştırılır.İşletme faaliyet bütçeleri nelerdir?
İşletme bütçesi nedir? Bir başka ifade ile; önceden ortaya konan bir amaca ulaşabilmek için işletmenin geleceğe ait bir döneminde izleyeceği politikayı ve yapacağı işleri parasal ve sayısal terimlerle açıklayan bir rapor veya raporlar dizisidir.