But Haşlama Tanımı İçin Malzemeler
5 adet but
3 orta uzunluk patates
2 orta uzunluk soğan
3 diş sarımsak (iri ise 2 kullanın)
6 su bardağı sıcak su
Tuz,karabiber,nane,kırmızı toz biber
But Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle butlarımızın derisini yüzelim.
Patates ve soğanları iri modüllere ayıralım.
6 su bardağı sıcak suyu tencereye alalım butları,patatesleri,soğanları ve sarımsakları atıp kaynamaya bırakalım.
Kaynamaya başladıktan sonra tuzu ekleyip altını kısıp orta ateşte 30-35 dk pişirelim.
Piştikten sonra ocağı kapatıp nane,karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyip dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun
But Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 adet but
3 orta uzunluk patates
2 orta uzunluk soğan
3 diş sarımsak (iri ise 2 kullanın)
6 su bardağı sıcak su
Tuz,karabiber,nane,kırmızı toz biber
But Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle butlarımızın derisini yüzelim.
Patates ve soğanları iri modüllere ayıralım.
6 su bardağı sıcak suyu tencereye alalım butları,patatesleri,soğanları ve sarımsakları atıp kaynamaya bırakalım.
Kaynamaya başladıktan sonra tuzu ekleyip altını kısıp orta ateşte 30-35 dk pişirelim.
Piştikten sonra ocağı kapatıp nane,karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyip dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun
But Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı