AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Busing nedir ne ise yarar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Buşing nedir ne işe yarar?​

Buşing, bir tank gibi bir bölme içinden bir veya birkaç iletkenin geçmesini sağlayan ve bu iletkenleri bölmeden yalıtan bir düzendir. Bölmeye tutturma düzenleri (flanş veya tespit düzeni) buşingin bir parçasını oluşturmaktadır[2,3].

Trafoda Buşing nedir?​

Harici ve dahili kullanımlı transformatör buşingleri, orta gerilimli bir iletkenin trafo tankı içine girişinde kullanılan ve iletkeni tanka karşı izole eden izolatörlerdir. Buşing, bir şanş ile tanka tesbit edilir. Bütün orta gerilim buşingleri 20mm/kV spesifik kaçak mesafesine sahiptir.

Bushing nedir ne işe yarar?​

Bushing nedir ne işe yarar?
Buşing (bushing) izolatörleri. Bu tip mesnet izolatörler, bina içi bara mesnet ve ayırıcı mesnet izolatörleri olarak kullanılırlar. Bu tip mesnet izolatörleri, orta gerilim bina dışı bara mesnet ve ayırıcı mesnet izolatörü olarak kullanılır.

Buşing kapama nedir?​

Buşing kapama nedir?
AG trafo buşing izolatörler için özel yapılmış soğuk uygulamalı izolasyon kapamalarımız kuş, yabani hayvan ve hattın ormanlık alan geçişlerinde uzayan ağaç dallarının temaslarının sebep olduğu elektrik kesintilerine ve arızalara engel olmakla beraber elektrik şebekelerinin de kuş ve yabani hayvanlara zarar vermesini …

Trafo bushing ne işe yarar?​

Trafo buşing izolatörleri hollow izolatör sınıfında yer almakta olup, iki farklı ortamı birbirlerinden ayırmak için kullanılan geçit izolatörlerinin bir türüdür. Bushing izolatörleri bir iletkenin trafo tankı içine girişinde kullanılan ve iletkeni tanka karşı izole eden izolatörlerdir.

Ark boynuzu ne demek?​

Ark boynuzları, özellikle iletim sistemi izolatörlerinde, aĢırı gerilim kaynaklı bir atlama sonucunda oluĢabilecek bir arkı, yüzeyden uzaklaĢtırarak, izolatörlerin hasar görmesini önlemek amacıyla kullanılırlar.

Buchholz rölesi neden açar?​

Buchholz rölesi neden açar?
Buchholz rölesi içinde hareketli iki şamandıra vardır. Üstteki küçük arızalarda, alttaki ise büyük arızalarda çalışır. Arıza sırasında yukarı çıkan gaz kabarcıkları şamandıraları hareket ettirir. Şamandıraların içinde bulunan cıva, devreyi kapatarak açma ve alarm sistemlerinin çalışmasını sağlar.

Elektrik bushing nedir?​

Elektrik bushing nedir?
yüksek voltaj ve akım değerine sahip elektrik hatlarının toprak veya yüksek topraklama yeteneğine sahip nesnelerin üzerinden güvenli şekilde iletimini sağlayan yalıtkan aygıt.
Mesnet izolatörü ne işe yarar?​
Enerji nakil hatlarını ve baraları taşırlar. Bunların montajının yapılacağı yerlere temas etmemelerini sağlayan (izole eden) izolatörlere mesnet izolatörü denir. Porselen veya camdan çok ve tek parçalı olarak mesnet izolatör imalatı yapılır. İzolatör demiri ile konsollara montajları yapılır.
OG trafo ne demek?​
Orta gerilim trafosu hareketli parçası bulunmayan bir araçtır. Elektromanyetik indüksiyon vasıtasıyla gereksinim duyulan alanlarda elektrik enerjisinin dönüştürülmesine olanak sağlayan orta gerilim trafosu, gücün sabit kalması şartıyla işlemlerini gerçekleştirir.

AG ve OG ne demek?​

AG ve OG ne demek?
Alçak Gerilim ( AG ) : 1000 Volta kadar gerilim verilen iletim hatlarıdır. Orta gerilim ( OG ) : 1000-15.000 Volt arası gerilim verilen iletim hatlarıdır. Yüksek gerilim ( YG ) : 15.000 volt ve üzeri gerilim verilen iletim hatlarıdır.

İzolatör trafosu nedir?​

İzolatör trafosu nedir?
İzolatör Nedir: İzolatörler, enerji nakil hatları, şalt sahaları ve dağıtım merkezlerinde bulunan baraları, bağlandıkları yerden yalıtan ve taşıyan birbirinden ve topraktan yalıtan şebeke malzemelerine izolatör denir. Enerji hatları veya baraları tespit edildikleri yerden yalıtmak için hat izolatörleri kullanılır.

Eklatör ne demek?​

eklatör, biri enerjili diğeri topraklı elektrotla, bunlar arasındaki açık havadan meydana gelen belirli bir elektrot açıklığından ibaret bir tertiptir.

Ark trafosu nedir?​

Elektrik ark ocağı (EAF) transformatörler bir çok farklı alan için gerekli olan fırın uygulamalarında kullanılmaktadır. Sönmez Trafo, çelik ve diğer metaller için alüminyum elektroliz veya ark ocakları gibi yüksek akım endüstriyel prosesler için kullanılan transformatörlerde küresel tedarikçi konumundadır.

Bucholz rölesi nedir yapısı ve çalışması?​

Bucholz rölesi nedir yapısı ve çalışması?

Buşing, elektrik alanında kullanılan bir bileşen olup, genellikle bir veya birkaç iletkenin geçtiği bir bölme içinden geçişlerini sağlar ve iletkenleri bu bölmeden yalıtarak korur. Buşingler, transformatörlerde ve enerji iletim hatlarında yaygın olarak kullanılmaktadır. Buşinglerin tank içindeki bölümden dışarıya çıkmasını sağlayan tutturma düzenleri (flanş veya tespit düzeni) ile birlikte çalışırlar.

Trafo buşingleri ise, orta gerilimli bir iletkenin transformatör tankına girişinde kullanılan ve iletkeni tanka karşı izole eden izolatörlerdir. Buşing, bir şansa ile tanka sabitlenir ve belirli bir kaçak mesafesine sahip olması gerekir. Trafo buşingleri, iki farklı ortamı birbirinden ayırmak için kullanılan geçit izolatörleridir ve transformatörlerin güvenli ve verimli çalışmasını sağlarlar.

Buşing kapamaları ise, AG trafo buşing izolatörleri için özel olarak tasarlanmış soğuk uygulamalı izolasyon kapamalardır. Bu kapamalar, kuşlar, yabani hayvanlar ya da ormanlık alanlarda uzayan ağaç dallarının trafo buşinglerine temas etmesini engeller ve elektrik kesintileri ile arızaların önüne geçer.

Mesnet izolatörleri, enerji nakil hatlarını ve baraları taşıyarak, montaj yapılan yerlere temas etmemelerini sağlayan izolatörlerdir. Çeşitli malzemelerden imal edilen mesnet izolatörleri, enerji iletiminde önemli bir rol oynarlar ve güvenliği arttırırlar.

AG ve OG terimleri ise, enerji iletim hatlarında kullanılan voltaj seviyelerini belirtir. Alçak Gerilim (AG), 1000 Volta kadar gerilim verilen iletim hatlarını ifade ederken, Orta Gerilim (OG) ise 1000-15.000 Volt arası gerilim verilen hatları temsil eder.

İzolatör trafosu ise, enerji nakil hatları, şalt sahaları ve dağıtım merkezlerinde bulunan baraları yalıtan ve taşıyan birbirinden ve topraktan yalıtan şebeke malzemeleridir. İzolatör trafosu, enerji hatlarının yalıtımını sağlayarak güvenliği artırır.

Ark trafosu ise, elektrik ark ocağı gibi endüstriyel uygulamalarda kullanılan transformatörlerdir. Bu transformatörler, yüksek akım endüstriyel proseslerde elektrik enerjisinin dönüşümünü sağlar ve çeşitli endüstriyel alanlarda kullanılır.

Bucholz rölesi ise, transformatörlerde kullanılan bir koruma ve kontrol cihazıdır. Buchholz rölesi içinde hareketli şamandıralara sahip olup, arızaların erken tespiti ve transformatörün korunması için önemli bir rol oynar. Gaz birikimini algılar ve olası arızaları belirler.

Geri