Burundan neden sumuk kan gelir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.115
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Burundan neden sümük kan gelir?​

sinüzit hastalarında sık sık görülebilir. bunun dışında uzun sürede iyileşmeyen gripler; bunlar ardından çok sık ve şiddetli burun silme sonucu zarar gören burun içi kılcal damarları da bu kanamaların sebebi olabilir.

Kanlı mukus neden?​

Gastroenterit (bağırsak iltihabı) Bakteriyel enfeksiyonlar bağırsak ve midenin iltihaplanmasına sebep olabilir ,bu da mukus ve kan lekesinin görülmesi ile ishale neden olabilir. Viral gastroenterit tipik olarak kanlı diyare oluşturmaz.
Kan sümkürmek neden olur?
Burun yapısında yer alan kan damarlarının zengin olması sebebiyle bu bölgeye gelen darbeler veya burun karıştırma, sümkürme ya da aksırma esnasında oluşabilecek zedelenmeler sebebiyle kanamalar oluşabiliyor. Ayrıca kullanılan bazı kan inceltici ilaçlar da durdurulması zor olan burun kanamalarına yol açabilir.

Sürekli burun akıntısı hangi hastalıkların belirtisidir?​

Soğuk algınlığı ve grip gibi enfeksiyonlar, alerjiler ve çeşitli tahriş edici maddeler burun akıntısı şikayetine yol açabilir. Bunlarla birlikte daha nadir olarak polipler, tümör veya migren benzeri baş ağrıları da burun akıntısına neden olabilir.

Devamlı burun akıntısı neden olur?​

Soğuk algınlığı, grip, alerjiler ve çeşitli tahriş edici maddeler burun akıntısına neden olabilir. Burun akıntısının daha az yaygın nedenleri arasında polipler, yabancı cisim, tümör veya migren benzeri baş ağrıları olabilir. Burun akıntısının nedenleri arasında şunlar vardır: Akut sinüzit (sinüs enfeksiyonu)
Sinüzitte burun kanaması neden olur?
Ayrıca burundaki kıkırdak ve kemik eğriliklerinden dolayı da dar alandan hava hızlı akarak burnu kurutur, kabuklanmalar olur ve burun kanaması izlenebilir. Üst solunum yolu enfeksiyonları, nezle, grip, sinüzit gibi enfeksiyonlarla da sıklıkla burun kanamaları olabilmektedir.
Sinüzit burun çevresi sinüsleri örten mukozanın enfeksiyonudur. Paranazal Sinüslerin önemli fonksiyonları havanın nemlendirilmesi, filtrasyonu ,ısının regülasyonudur. Paranazal sinüsler burun boşluğuna çeşitli delikler vasıtasıyla açılırlar.Salgı yapan goblet hücrelerinden zengin mukoza ile örtülüdürler.
Nadiren yaşamı tehdit eden bir durum haline gelebilir. Fakat özellikle küçük çocukların ebeveynleri için önemli kaygılara neden olabilir. Burun kanaması en sık olarak burun mukozasındaki iyi kanlanan ince damarlar yaralandığında meydana gelir. Burun ön kısmında, birkaç kan damarının birleştiği bir nokta vardır.
 
Geri
Üst