- Konu Yazar
Burun pasajı nedir?
Burun boşluğunu sağ ve sol olmak üzere iki pasaja ayıran burnun ortasındaki ince bölmeye nazal septum denir. Kıkırdak ve ince bir kemik yapıdan oluşan nazal septum genellikle tam ortada değildir. Nazal pasajlardan bir tanesi diğerine göre bir miktar geniş olabilir.Burun Poliplerini ne küçültür?
Burun Poliplerini ne küçültür?Ağızdan veya kas içine yapılan kortizonla küçülürler. Endoskopik sinüs cerrahi yöntemiyle temizlenirler.
Nazal septum ne demek?
Nazal septum ne demek?Burun boşluğunu sağ ve sol olarak ortadan ikiye ayıran kıkırdak ve kemikten oluşan yapıya septum adı verilir. Burun septumunda tam kat delik olmasına nazal septum perforasyonu adı verilir.
Nazal kemiği neresi?
Nazal kemik (burun kemiği) tüm vücut kemikleri içinde üçüncü en sık kırılan kemiktir. Yüzün en çıkıntılı yapısı olması nedeniyle, burun, travmalara oldukça açık bir yapıdır.Nazal pasajda daralma nedir?
Nazal pasajda daralma nedir?Valv açısının daralması veya valv bölgesinin alanının normalin altına inmesi sonucu burundan nefes alma zorluğuna Nazal Valv Yetmezliği (Burun Valfi Yetmezliği) denir. Nazal valv yetmezliği erişkinlerde burun tıkanıklığı nedenleri içerisinde 3. sırada yer alır.
Koana ne demek?
Koana ne demek?Burnun geniz açılma delikleri ‘koana’ olarak adlandırılır. Koanaların bebeklerin anne karnındaki gelişimi sırasında anormal bir kemik ya da yumuşak doku tarafından kapatılmış olması söz konusu problemin gelişmesine yol açıyor.
Burunda polip ne iyi gelir?
Nazal Polip Tedavisi Eğer alerjik bir durum varsa antihistaminikler tercih edilebilir. Aspirin alerjisi olanlarda antileukotrienler kullanılabilir. Yine nazal polipin oluşum nedenine göre dekonjestanlar, non-steroid antiinflamatuvar ilaçlar fayda sağlayabilir. Tuzlu burun lavajı uygulanabilir.Burun polipleri neden şişer?
Burun polipleri neden şişer?Burun poliplerinin oluşumunda allerji, astım, genetik yatkınlık, kronik rinosinüzit ve genetik yatkınlık rol oynamaktadır. Bu faktörler, burun içerisinde kronik bir inflamasyona yol açarak burun mukozasının ödemlenmesine ve içerisinde yoğun sıvı birikimi olan polipoid yapıların oluşmasına neden olurlar.
Septum buruna zarar verir mi?
Septum buruna zarar verir mi?Septum deviasyonu şu sorunlara neden olabilir: Tek veya çift taraflı burun tıkanıklığı Tekrarlayan burun kanamaları Tekrarlayan sinüzit,faranjit,bronşit.
Deviasyon ameliyatı zor mudur?
Bu nedenle ameliyat sonrasında oluşabilecek herhangi bir komplikasyon sonucunda doktorunuza başvurunuz. Deviasyon ameliyatının zor olup olmadığı kısmına gelindiğinde ise aslında bu ameliyatlar muayenehane ortamlarında bile yapılabilecek kadar basit ameliyatlardır.Nazal kemik kaç mm olmalı?
Nazal kemik kaç mm olmalı?Yapılan çalışmalarda ilk trimesterde NT 3 mm’e eşit ya da büyük, 15-21 haftalık EDK’nın 6 mm’e eşit ya da büyük olması sınır değer olarak kabul edilir. EDK 6mm’den daha büyük olduğunda kromozom anomalisi arttığı için amniosentez önerilmektedir.
Nazal kemik görüldü ne demek?
Nazal kemik görüldü ne demek?Burun kemiği ölçümü (nazal bone) nedir, neden yapılır? İkili tarama testi ile kombine edilen bir başka bulgu ise bebekte burun kemiği varlığı/yokluğu durumudur. Burun kemiğinin, yani nazal kemiğin ultrason muayenesinde görülememesi durumu trizomi 21 (down sendromu) olma riskini arttırmaktadır.
Konka hipertrofisi nasıl tedavi edilir?
Burun eti olarak bilinen konka, genetik veya enfeksiyon, alerji, sigara gibi nedenlerle büyüyebilir. Burun eti büyümesi olarak bilinen bu durum medikal olarak tedavi edilemezse ameliyat edilir.Kemik eğriliği ameliyatı zor mu?
Kemik eğriliği ameliyatı zor mu?Operasyon bilinenin aksine zor ve günümüzde kişi açısından ciddi sıkıntılara yol açabilecek bir operasyon olmak çıkmıştır. Operasyon süresi ortalama 30 dakika gibi kısa olmaktadır, burun orta bölme eğriliği düzeltilirken burun içindeki etlere de (konka) müdahale edilmekte ve burun tıkanıklığı tamamen çözülmektedir.
Choanae ne demek?
Choanae ne demek?Burun boşluğuyla yutağı birleştiren delik. İç burun deliği.