Burun icinde delik olusmasi ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Burun icinde delik olusmasi ne demek?​

Burun bölmesinde delik oluşumu: Septum perforasyonu adı verilen bir komplikasyondur. Bazen fazla doku çıkarılmasına bağlı, bazen ise ameliyat sonrası dokuda gelişen beslenme bozukluğu sonucu oluşur. İyileşme sonrasında burun bölmesinde kalıcı delik oluşabilir. Çoğu zaman zararsızdır.
Evdeki küçük delikler nasıl kapatılır?
100 gr alçı ve zımpara kağıdı nalburdan alın. Elinize bir plastik eldiven geçirin. Küçük bir kaba bir avuçtan az alçı alalım. parmağınızla dairesel hareketlerle Hafif su katarak macun şekline gelene kadar karıştırın. İspatula yardımı ile yüzeydeki deliği yedire yedire kapatabilirsiniz.
Burundaki delik nasıl kapanır?
Burun deliklerinin tedavisi Burunda oluşan deliklerin tek tedavisi cerrahidir. Bu cerrahinin başarılı sonuç vermesi deliğin tam kapanmasıdır. Başarılı cerrahiyi belirleyen en önemli şey ise deliğin çapıdır.

Septum deliği nerede?​

SEPTUM PERFORASYONU ( BURUN ORTA BÖLMESİNDE DELİK ) Burnun ortasında önden arkaya doğru uzanan; ön kısmı kıkırdak arka kısmı kemik, üst kısmı kıkırdak taban kısmı kemikten oluşan bölmeye nazal septum denilir. Bu bölmede ameliyat yada başka sebeplere bağlı oluşan deliklere septum perforasyonu denilir.
Burun kazanılmış deformitesi nedir?
Papağan gagasını andıran burunlara verilen isimdir. Doğuştan burun ucunun (tip bölgesi) aşağı doğru sarkık olması, burun deliklerinin arasındaki kolumella dediğimiz bölgenin kısa olması ve burun sırtının burun ucuna doğru olan supratip bölgenin yüksek olması bu görüntüyü verir.
Burundaki küçük delikler nasıl geçer?
- 1 çay kaşığı kil, 1 tatlı kaşığı mısır unu ve bir miktar su ile maskenin macun kıvamını almasını sağlayın.
- Özellikle yüzünüzdeki deliklerin üzerine sürün ve kuruduktan sonra nazikçe ovalayarak ılık su ile yüzünüzü temizleyin.
- Haftada 2 defa uygulayarak yüzünüzdeki deliklerin sıkılaşmasını sağlayabilirsiniz.
Deliğin içi tamamen deri ile kaplanınca, delik artık kolay kolay kapanmaz. Hızmayı çıkartınca 2-3 günde delik kapanıyorsa demek ki epitelize olmamıştır. Yani deliğin içi iyileşmemiş yara halindedir. Kısa mesafeler çabuk iyileşir.
Nazal septum sola deviye ne demek?
Nazal septum deviasyonu(NSD), septumun anormal olarak sağa veya sola doğru yönelerek hava pasajında tıkanıklığa neden olmasıdır. Toplumda oldukça sık gözlenmekte ve kulak burun boğaz (KBB) polikliniğine yapılan başvuruların önemli bir kısmını oluşturmaktadır.
Pollybeak deformitesi nedir?
‘Kuş Gagası (Polly Beak) deformitesi’ : Burun sırtındaki kemik kemerin alınması ancak kıkırdak kemerin alınmamasına bağlı olarak gelişen,burun ucunun kemerli olduğu durumdur. Sıklıkla karşılaşılan ve düzeltmeye gerek duyulan bir vakadır.

Geri