AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Burun ici etleri neden siser?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Burun içi etleri neden şişer?​

Alerjisi olanlarda alerjik madde (toz, polen, küf, mantar. vb.) solunduğunda burun etleri en fazla da alttaki et şişer. Hava kirliliği, sigara burun etlerinin şişmesine yol açar. Bunun yanında sinüzit, burun iltihapları, burun kemik eğriliği burun etlerinin şişmesi de buna sebep olabilir.

Burun içi şişlik nasıl geçer?​

Burun içi şişlik nasıl geçer?
Burun eti şişmesi tuzlu su sayesinde tedavi edilebilir. Tıpkı elma sirkesi gibi tuzlu su da burun içindeki bakterileri yok eder. Bir bardak ılık suya bir çay kaşığı tuz ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız bu karışımla her gün burnunuzu düzenli olarak temizleyin.

Konka şişmesi nedir?​

Konka şişmesi nedir?
Burun içinde yer alan alt burun etlerinin büyümesine konka hipertrofisi denir. Burun içerisinde üst, orta ve alt olmak üzere her bir tarafta 3 adet olmak üzere toplamda 6 adet konka vardır. Üst ve orta konkaların solunuma etkisi yoktur. Alt konkalar damardan çok zengin yapılardır.

Burun eti büyümesi nasıl anlaşılır?​

Burun etinde büyüme meydana gelmesinin en belirgin belirtisi, burun tıkanıklığı oluşmasıdır. Burunda meydana gelen tıkanıklık sebebiyle ağızdan soluk alınmaktadır. Bu sebeple, üst solunum yollarında ve ağızda kuruma meydana gelmektedir. Bu belirtiler en sık olarak, uyku sırasında belirginleşmektedir.

Burun ameliyatı sonrası burun şişliği nasıl iner?​

Burun ameliyatı sonrası burun şişliği nasıl iner?
Ameliyat sonrası şişlik ve morlukların azalması için düzenli olarak soğuk uygulama yapılır. Hiloterapi adı verilen uygulama ameliyat esnasında başlayıp hasta odaya çıkana kadar özel olarak tasarlanmış cihaz ve maskelerle yapılmaktadır. Bu yöntem 15 derecede kontrollü bir uygulama ile gerçekleşmektedir.

Burun eti şişince ne olur?​

Burun eti şişince ne olur?
Burun eti her insanda bulunan ve solunan havayı filtreleyen ve nemlendiren bir dokudur. Ancak alerji, enfeksiyon, burun kemiği eğriliği gibi nedenlerle şişip büyüdüğünde bir sağlık sorununa dönüşebilir. En önemli belirtisi burun tıkanıklığı ve nefes alma güçlüğüdür. Geçici veya kalıcı olabilir.
Burun eti büyümesi nelere sebep olur?​
Burun eti (konka) rahatsızlığı yaşayan kişilerin genel şikayetleri arasında burun tıkanıklığı, rahat koku alamama ve horlamadır. Burun etleri büyük olduğu için burun içerisinde alerji ve sinüzit gibi bir takım hastalıklar da ortaya çıkmaktadır.
 
Burun içi etleri neden şişer sorusuna verdiğiniz cevaplarda çok detaylı ve bilgilendirici bilgiler yer almaktadır. Alerjik maddelerin solunması, hava kirliliği, sigara, sinüzit, burun iltihapları, burun kemik eğriliği gibi çeşitli sebeplerin burun içi etlerinin şişmesine yol açabileceği bilgisini paylaşmışsınız. Bu faktörlerin yanı sıra, konka hipertrofisi gibi durumlar da burun içi şişliğe sebep olabilmektedir. Ayrıca burun içi şişliğin nasıl geçebileceğine dair tuzlu suyun etkili bir yöntem olduğu bilgisini de vermişsiniz.

Konka şişmesi hakkındaki açıklamalarınız da oldukça bilgilendirici. Konka hipertrofisi, alt burun etlerinin büyümesi durumudur ve burun içinde yer alan konkaların büyümesi sonucunda ortaya çıkar. Üst ve orta konkaların solunuma etkisinin olmadığını, ancak alt konkaların damardan zengin yapılar olduğunu belirtmişsiniz.

Ayrıca burun eti büyümesinin belirtilerinden ve burun ameliyatı sonrası burun şişliğinin nasıl inebileceğinden de bahsetmişsiniz. Burun eti büyümesinin en belirgin belirtisinin burun tıkanıklığı olduğunu ve bu durumun özellikle uykuda belirginleştiğini belirtmişsiniz. Burun ameliyatı sonrası oluşabilecek şişlik ve morlukların azaltılması için soğuk uygulamaların yapılabileceğini ve hiloterapi adı verilen özel bir uygulamanın da bu süreçte kullanılabileceğini ifade etmişsiniz.

Son olarak, burun eti büyümesinin sebep olduğu genel şikayetler arasında burun tıkanıklığı, koku alamama ve horlama gibi durumların bulunduğunu ve bu büyümenin burun içerisinde alerji ve sinüzit gibi hastalıklara da yol açabileceğini aktarmışsınız. Verdiğiniz detaylı bilgilerle sorulara kapsamlı ve doğru cevaplar sunarak bilgilendirme yapmışsınız. Teşekkürler!
 
Geri
Üst