Burun etinin sistigini nasil anlariz?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
175.615
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Burun etinin şiştiğini nasıl anlarız?​

En bariz belirtisi burun tıkanıklığıdır. Burundan alınan hava yetmediği için ağız istem dışı açılarak ağızdan soluk alınır. Bu sebeple ortamın havası ağzı ve üst solunum yollarını kurutur. Bu uyku sırasında belirginleşir.

Burun şişi nasıl iner?​

Burada gözen kaçırılmaması gereken nokta şudur: Eğer uzun süreli bir burun şişkinliği var ve bu durum geçmiyorsa mutlaka doktorunuza başvurun. Bunun dışında aşağıdaki yazacağımız yöntemleri deneyebilirsiniz. Temiz bir havluya buz parçacıkları koyun ve burnunuzun üzerine tutun. Günde 3 defa 15-20 dakika arası tutunuz.
Burunda et olup olmadığını nasıl anlarız?
Burun eti belirtileri nelerdir? Burun eti olan hastalarda burun tıkanıklığı oluşur. Burunlarından rahat nefes alamazlar, ağızlarından nefes alırlar ve horlama şikayetine sebep olur. Burun etleri büyük olduğu için burun içerisinde alerji ve sinüzit gibi bir takım hastalıklar ortaya çıkar.
Burun eti şişmesi tedavi edilmezse ne olur?
Dr. Tolga Kandoğan, “Burun etleri, başta alerji olmak üzere sigara tüketimi, hava kirliliği, enfeksiyonlar, burun kemik kıkırdak eğrilikleri gibi nedenlere bağlı olarak şişebilir. Burun etleri uzun dönemde tedavi edilmezse kişide baş ağrısına ve ses değişikliklerine yol açabilir” dedi.

Burun eti hangi hastalıklara yol açar?​

Rahatsızlığın en sık rastlandığı bölge orta ve alt konkalardır. Burun eti (konka) rahatsızlığı yaşayan kişilerin genel şikayetleri arasında burun tıkanıklığı, rahat koku alamama ve horlamadır. Burun etleri büyük olduğu için burun içerisinde alerji ve sinüzit gibi bir takım hastalıklar da ortaya çıkmaktadır.

Burunda et olursa ne olur?​

Burun etinde büyüme meydana gelmesiyle, solunum gittikçe zorlaşmakta ve bu durum solunum yollarında meydana gelen sağlık sorunlarının yanı sıra, uyku apnesi, yeterli derin uyku alınamamasına bağlı olarak ortaya çıkan konsantrasyon eksikliği gibi pek çok sorunu da beraberinde getirebilmektedir.
 
Geri
Üst