AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Burun ameliyatinin basarisiz oldugu nasil anlasilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Burun ameliyatının başarısız olduğu nasıl anlaşılır?​

Başarısız Burun Estetiği Nasıl Anlaşılır?
- Burun estetiğinde burunda yer alan kemiğin normalden fazla oyulması,
- Yapılan işlem sonrasında burun ucunun fazla kalkık olması ve burun deliği içinin gözükmesi,
- Burunun yüz hatları ile uyumlu olmaması (çok kısa veya uzun olması),

Domuzcuk burun nasıl düzeltilir?​

Doğuştan mevcut bir domuz burnu görüntüsünün düzeltilmesi için ameliyat dışında bir teknik yoktur. Ameliyatı için cerrahın ileri derecede deneyimli olması gerekir. Kısa burun ucunun düzeltimesi, burun cerrahisinin en zor ameliyatlarından biridir.
Burun Revizyon en erken ne zaman yapılmalı?
“Revizyon burun estetiğinde burnun iyileşmesi için ortalama 6 ay ila 1 yıl beklenmesi tavsiye edilir. Çünkü burnun yeni şekli ilk aydan itibaren ortaya çıkmaya başlasa bile ödem ve hassasiyetin geçmesi için daha fazla süreye ihtiyaç vardır. Burnun işlevini tam olarak kazanması için ödemin geçmesi gerekir.

Burun icinde delik olusmasi ne demek?​

Burun septumu burun pasajını iki eşit parçaya bölen, burun ucundan başlayıp, geniz boşluğuna kadar devam eden önde kıkırdak ve arkada kemikten oluşan bir yapıdır. Bu yapıdaki eğriliklere septum deviasyonu diyoruz ve genellikle burun tıkanıklığına neden olur.

Burnun estetik olduğu nasıl anlaşılır?​

Gereğinden uzun dudak burun arası mesafesi, olması gerekenden yumuşak bir görüntü de belirtiler arasında. Artık mandalla sıkıştırılmış, top gibi kalkık burun ucu görmüyoruz ama yine de anlayabiliyoruz. Konuşurken burun ucunun hiç oynamaması da burun estetiği işareti.
Düzgün burun nasıl olmalı?
“Öncelikle ideal bir burun yüzün tam orta kısmını kaplamalı. Genişliği gözler ile eşit olmalı. Profilden bakıldığında ise alın, burun ve dudak bölgesinin uzunluğu da eşit olmalı. Nazolabial yani burun dudak açısı erkeklerde 90 – 100 derece arasında, kadınlarda ise 100 – 110 derece arasında olmalı.
ancak dikkat edilecek ilk konu; ilk ameliyatın nasıl sonuçlandığının net olarak anlaşılması için en az 6 ay beklemektir. Çünkü, burnun içindeki şişlik ve kabukların geçme süresi en az 4 aydır. Burun ameliyatlarından sonra ikinci ya da diğer ameliyatlar için ideal bekleme süresi; 10 ile 12 ay arasında değişmektedir.
Estetik acıdan belirgin bir problem olmamasına karşın hastanın beklentilerini karşılanamaması nedeni ile yapılacak revizyonlarda üçüncü ameliyat riskini en aza indirebilmek için en doğru yaklaşım, en az 1 yıl iyileşmesini tamamlanmasını beklemek olacaktır.
Septum delinmesi nedir?
SEPTUM PERFORASYONU ( BURUN ORTA BÖLMESİNDE DELİK ) Burnun ortasında önden arkaya doğru uzanan; ön kısmı kıkırdak arka kısmı kemik, üst kısmı kıkırdak taban kısmı kemikten oluşan bölmeye nazal septum denilir. Bu bölmede ameliyat yada başka sebeplere bağlı oluşan deliklere septum perforasyonu denilir.

Septum nedir ne demek?​

Septum, anatomide organ veya boşluğu kısımlara ayıran perde şeklinde ince bölmeye verilen isimdir. Vücutta farklı bölmeleri birbirinden ayıran pek çok septum bulunmasına rağmen, terim özellikle burnun iç kısmında, burunu orta hatta iki bölmeye ayıran anatomik yapıyı (nasal septum) tanımlamak için kullanılır.

Geri