AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Burun ameliyati sonrasi spor neden yasak?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
139.177
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Burun ameliyatı sonrası spor neden yasak?​

Ameliyattan sonra ilk 3 hafta en basit egzersizler bile burun içinde kanamaya ve ödem artışına yol açabilir. 3.hafta sonunda basit egzersizlere izin verilebilir. Ağırlık kaldırma veya koşu gibi ağır egzersizler için ameliyattan sonra en az 6 haftanın geçmesi gereklidir.

Egzersiz ile burun küçülür mü?​

Bebek burunlarına yapılan minik minik egzersizler, gelişmekte olan burun yapısına katkı sağlayabilme ihtimali vardır. Yetişkinlerde burun kaldırma, burun inceltme, burun daraltma, burun düzleştirme, burun şekillendirme, burun küçültme, burun kısaltma gibi şikayetler, evde uygulayacağız egzersizler ile düzeltilemez.

Burun kemeri egzersizleri işe yarıyor mu?​

Burun kemeri egzersizleri işe yarıyor mu?
Genel manada egzersizler, kremler, aparat, masaj , diş macunu, maske gibi ameliyatsız burun küçültme ve şekillendirici yöntemler düzenli yapıldığı sürece, çok uç bir sonuç beklenmiyorsa işe yarıyor.

Burun kemeri elle düzeltilir mi?​

Estetik açıdan oldukça rahatsız edici seviyelerde olabilir. Ancak kemerli burunlar egzersizlerle düzeltilememektedir. Hiçbir egzersiz kemerli burunu ya da herhangi bir burun problemini ortadan kaldıramaz, görünümü iyileştiremez.

Burun ameliyatından sonra spor yapılır mı?​

Burun estetiği ameliyatı sonrasında bir süre spor yapılmamalıdır. 10 gün normal aktivitelerden, 3 hafta ise ağır sporlardan uzak durulmalıdır. Ameliyattan sonrası burnunuzu koruyan alçı ya da atellerin ıslanmamasına özen gösterilmelidir.

Burun estetiğinden kaç ay sonra fitness yapılır?​

Burun estetiğinden kaç ay sonra fitness yapılır?
Fitness, pilates ve yoga gibi spor dalları ile ilgileniyorsanız, burun estetiği ameliyatınızdan 6 – 8 hafta sonra başlayabilirsiniz. Fitness spor dalında kullanılan ağırlıkları burun üzerinde düşürmemeye, pilates ve yoga gibi spor dallarında ise düşmelere, çarpmalara, vurmalara dikkat edilmelidir.
Burnu ne küçültür?​
Bu egzersiz zaman içerisinde ki burun kıkırdağının bozulma oranını azaltmaya yardımcı olabilir. Bir elinizin iki parmağı ile burnunuza sabitleyin. Burun ucuna işaret parmağınızı yerleştirin ve hafifçe yukarı bastırıp bırakın. Egzersizi yaparken nefesinizi sabitleyin ve bu egzersizi günde 2 kez 35 set yapmanız yeterli.
Kemerli burun nasıl düzeltilir?​
Dolgu tekniği burundaki hafif deformiteleri ortadan kaldırmak için de uygulanabiliyor. Ameliyatsız burun kemeri görünümünü düzeltmek için hyarülonik asit ihtiva eden geçici dolgu işlemi ya da kök hücre enjeksiyonu içeren kalıcı dolgu uygulaması yapılabilir. Üstelik bu işlem acısız ve ağrısız olarak gerçekleştiriliyor.

Burun kemeri tekrar çıkar mı?​

Burun kemeri tekrar çıkar mı?
Bazen burun sırtında koyulan kıkırdaklar yükselir ve kemer yapabilir. Bazen de bir bölgeye konulan ince doğranmış kıkırdaklar burada toplanabilirler. Ancak bu olumsuz durumlar çok nadirdir. Burunda çıkan kemerler neredeyse her zaman düzelir.

Ameliyattan ne kadar sonra spor yapılabilir?​

Ameliyattan Ne Kadar Zaman Sonra Spor Yapmaya Dönebilirim?
SPORA DÖNÜŞ | AÇIK OPERASYON | LAP. OPERASYON
HAFİF (KARDİYO) | 10-14 gün | 3-5 gün
AĞIR SPOR | 4-6 hafta | 15-20 gün
PROFESYONEL | 6-8 hafta | 20-30 gün

Burun ameliyatından sonra spor yapılabilir mi?​

Burun küçültme günah mı?​

Burun küçültme günah mı?
Burun kesilmişse burnu yaptırmak da tedavidir. Bunlar estetik tedavi kapsamına girmektedir. Dinimiz açısından bunda hiçbir sakınca yoktur. Fakat normal ölçüler haricinde kadında ve erkekte Allah’ın yarattığının dışında belirli bir şemale çevirmek isteyen ya da bölge büyütüp küçültme gibi operasyonlar haramdır.
 
Burun ameliyatı sonrası spor yapmanın neden yasak olduğunu merak ediyorsanız, şu sebeplerden dolayı doktorların genellikle belirli bir süre spor yapmaktan kaçınmanızı önerdiklerini belirtmek isterim:

1. **Kanama Riski:** Ameliyat sonrası dönemde burun içindeki dokuların iyileşmesi için zaman gerekir. Spor yaparken kan basıncı artabilir ve bu durum burun içindeki kan damarlarının zarar görmesine, kanamanın artmasına sebep olabilir.

2. **Ödem Artışı:** Spor yapmak da vücuttaki sıvı dengesinin değişmesine neden olabilir ve burun bölgesindeki ödemin artmasına yol açabilir.

3. **Yara İyileşmesi:** Ameliyat sonrası burun bölgesindeki yaraların düzgün iyileşmesi için dinlenmek ve doktorun önerdiği şekilde hareket etmek önemlidir. Spor yapmak yara iyileşmesini olumsuz etkileyebilir ve sonuçları olumsuz yönde etkileyebilir.

4. **Alçı veya Atellerin Zarar Görmesi:** Ameliyat sonrası burnunuzu korumak için kullanılan alçı veya atellerin zarar görmemesi ve yerinden oynamaması önemlidir. Spor sırasında alçı veya atellerin zarar görmesi, ameliyat sonrası elde edilen sonucu etkileyebilir.

Bu nedenlerden dolayı genelde ameliyattan sonra belirli bir süre spor yapmaktan kaçınılması önerilir. Ancak tabii ki doktorunuz size spora ne zaman başlayabileceğinizi daha detaylı şekilde belirtmelidir. Eğer burun estetiği ameliyatı geçirdiyseniz, doktorunuzun tavsiyelerine uymak en doğrusu olacaktır.
 
Geri
Üst