Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Burun akintisini durdurmak icin ne yapmali?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
37.864
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Burun akıntısını durdurmak için ne yapmalı?​

Burun akıntısına ne iyi gelir?
- Bol miktarda sıvı tüketmek. Burun akıntısı ile birlikte burun tıkanıklığı belirtileri de varsa bol sıvı içmek önemlidir.
- Buhar banyosu yapmak. Sıcak buhar teneffüs etmek, burun akıntısını azaltmaya yardımcı olur.
- Sıcak bitki çayları içmek.
- Zerdeçal.
- Zencefil.
- Sarımsak.

Bebeklerde burun akıntısına ne iyi gelir?​

Eğer bebeğin burun salgısı oldukça yoğun ise, doktor tavsiyesi ile kullanılan tuzlu damlalarla bu yoğunluğun çözülmesi sağlanabilir. Sabun ve temiz suyla yıkanıp, durulanan bir damlalıkla beslenmeden 15-20 dakika önce her bir burun deliğine tuzlu damlalardan ikişer damla damlatılmalıdır.

Burun tıkanıklığı ve akıntısı nasıl geçer?​

Burun tıkanıklığı ve akıntısı nasıl geçer?
– Sıcak bitki çayları içmek: Sıcak olarak içilen bitki çayları burun akıntısı için genellikle soğuk şekilde içeceklerden daha fazla fayda sağlamaktadır. Zencefil, papatya, nane yahut ısırgan gibi anti inflamatuar ve anti alerjik özelliklere sahip bitkiler içeren çaylar tercih tüketilebilir.

Geçmeyen burun akıntısı neden olur?​

Geçmeyen burun akıntısı neden olur?
Bazı kişilerde herhangi bir neden olmamasına rağmen kronik burun akıntısı görülebilmekle beraber genellikle; sinüzit, alerji, grip, nezle, burun damlasının aşırı kullanımı, burun kemik-kıkırdak eğriliği, sigara kullanımı, madde bağımlılığı, bazı ilaçlar, kuru hava, gebelik, hormonal değişimler, fasulye, bezelye gibi …

Nane yağı burun akıntısına iyi gelir mi?​

Kaynamış su içerisine birkaç damla nane yağı damlatın. Geniş bir kaba alarak bir havlu yardımıyla yüzünüzü suya yaklaştırarak 12-20 dakika boyunca buharı soluyun. Soluduğunuz buhar burun kanallarınızı yumuşatacaktır. Günde 1-2 iki kez uygulama ile burun akıntısını geçirebilirsiniz.

Nezle ve Gribe ne iyi gelir?​

Soğuk algınlığına ne iyi gelir?
- Nane-limon.
- Zencefilli bal.
- Tarçınlı ballı süt.
- Limonlu ıhlamur.
- C vitamini.
- Boğaz pastilleri.
- Ekinezya çayı
- Tavuk ve paça çorbası
 
Burun akıntısını durdurmak için uygulayabileceğiniz bazı yöntemler şunlardır:

1. Bol miktarda sıvı tüketmek: Vücudunuzun nem dengesini sağlamak ve burun akıntısını azaltmak için gün içerisinde yeterli miktarda su içmeye özen gösterin.

2. Buhar banyosu yapmak: Sıcak suyun buharını teneffüs etmek, burun tıkanıklığını ve akıntısını hafifletebilir. Buhar banyosu için kaynar suyun olduğu bir kabın üzerine eğilerek buharı derin derin çekebilirsiniz.

3. Sıcak bitki çayları içmek: Zencefil, nane, papatya gibi anti-inflamatuar ve anti-alerjik özelliklere sahip bitki çayları burun akıntısına iyi gelebilir.

4. Zerdeçal: Zerdeçalın anti-enflamatuar özellikleri sayesinde burun akıntısına iyi gelebileceği bilinmektedir. Yemeklerinizde ya da sıcak içeceklerinizde kullanabilirsiniz.

5. Zencefil: Zencefilin antimikrobiyal ve anti-enflamatuar özellikleri sayesinde burun akıntısını azaltmaya yardımcı olabilir. Taze zencefil rendeleyerek veya zencefil çayı içerek faydalanabilirsiniz.

6. Sarımsak: Sarımsağın doğal antibakteriyel ve antiviral özellikleri burun akıntısına neden olan mikroplarla savaşmaya yardımcı olabilir. Sarımsağı yemeklerinizde veya çaylarınızda kullanabilirsiniz.

Bebeklerde burun akıntısını gidermek için doktor tavsiyesiyle tuzlu damlalar kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra bebeğin burnunu temizlemek ve nemlendirmek de faydalı olacaktır.

Geçmeyen burun akıntısı genellikle sinüzit, alerji, grip, nezle gibi sebeplerden kaynaklanabilir. Ayrıca burun damlasının aşırı kullanımı, burun kemik-kıkırdak eğriliği, sigara kullanımı, kuru hava, hormonal değişimler gibi faktörler de geçmeyen burun akıntısına neden olabilir.

Nane yağı burun akıntısına iyi gelebilir. Kaynamış suya nane yağı damlatarak buharını soluyabilirsiniz. Bu yöntem, burun kanallarınızı yumuşatarak akıntının azalmasına yardımcı olabilir.

Soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi durumlarda doğal tedavi yöntemleri olarak nane-limon, zencefilli bal, tarçınlı ballı süt, limonlu ıhlamur, C vitamini, boğaz pastilleri, ekinezya çayı, tavuk ve paça çorbası gibi besinler ve içecekler tüketerek semptomları hafifletebilirsiniz. Bunların yanı sıra dinlenmeye ve bol sıvı tüketmeye de dikkat etmelisiniz.
 
Geri
Üst