- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Bursun TDK anlamı nedir?
Burs Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı – Öğrencinin öğrenime devam etmesi için veya bir kişinin bilgi artırması adına devlet, özel kuruluş tarafından ödenen aylık para. – Bahsedilen amaç doğrultusunda verilmiş paranın geliri.Burslu anlami nedir?
Burs, vakıf üniversitelerin verdiği çeşitli giderleri kapsayan masrafların tamamını ya da belli bir kısmını üniversitenin karşılamasıdır. Üniversitede burslu hiçbir ücret ödemeden eğitim gördüğün anlamına gelir.Bursluluk anlamı ne?
Burs demek bir kimsenin öğrenim hayatı boyunca başka birinden almış olduğu maddi desteğe denilmektedir. Bursun diğer anlamı ise eğitim öğretim için vakfedilmiş paranın kişiye verilmesine ve malın gelirine denilmektedir.
TDK komisyonun anlamı nedir?
TDK sözlüğüne göre dilimize Fransızcadan geçen komisyon, “alt kurul” anlamına gelmektedir. Komisyon ayrıca; “Bir işte aracılık yapan kimseye bırakılan yüzde, simsariye” manası taşımaktadır.
TDK bursu kimlere verilir?
Buna göre Türk Dil Kurumu; ilk 3 tercihinden biri olarak Türk Dili ve Edebiyatı, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, Türkçe Öğretmenliği bölümlerinden birine yerleşen toplam 505 lisans öğrencisine başarı sıralamasına göre 1.000-2.000 TL arasında ve yine bu bölümler içerisinde …Komisyoncu ne anlama gelir?
komisyon isleri yapan kimse, simsar.Türk Tarih Kurumu bursu kimlere verilir?
Türk Tarih Kurumu ise ilk 3 tercihinden biri olarak Tarih, Tarih Eğitimi, Tarih Öğretmenliği bölümlerinden birine yerleşen toplam 400 lisans öğrencisine başarı sıralamasına göre 1.000-2.000 TL arasında ve yine bu bölümler içerisinde kazandığı bölüme en yüksek puanla yerleşen 50 lisans öğrencisine 1.000 TL olmak üzere …
TDK bursu hangi şartlarda kesilir?
d) Yönetim Kurulunca belirlenen başarı ölçütlerinin sağlanamaması, e) Taksirli suçlar hariç hüküm giymiş olması, f) Yönetim Kurulunca kabul edilen geçerli bir mazereti olmaksızın öğrenimine en az bir yarıyıl ara vermiş olması, hâllerinde Yönetim Kurulu kararıyla kesilir.