AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bursluluk sinavlarinda ne sorulur?

Editör

Yeni Üye

Bursluluk sınavlarında ne sorulur?​

Sınava girecek 9, 10 ve 11’nci sınıf öğrencilerine Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fen Bilimleri (Kimya, Fizik, Biyoloji) ve Sosyal Bilimlerden (Coğrafya, Tarih, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) sırasıyla 25, 25, 25, 25 olmak üzere toplamda 100 soru soruluyor.

Özel okul Bursluluk sınavı nedir?​

Özel okul Bursluluk sınavı nedir?
Özel okul bursluluk sınavları temel olarak okulların kendi eğitim seviyelerine uygun öğrencileri tespit etmeleri için yapılmaktadır. Birçok özel okulun “Okula Kabul Sınavı” olarak da adlandırdığı bu sınavlarda belirli oranda başarı gösteren öğrencilere eğitim bursu sunulmaktadır.

2021 Bursluluk sınavına nasıl çalışılır?​

2021 Bursluluk sınavına nasıl çalışılır?
İOKBS Bursluluk Sınavı sırasında öğrencilere yüz soru sorulacaktır….Matematik çalışırken size vereceğimiz tavsiyeler;
- Bütün konular çalışılmalı
- Eski konular tekrar edilmeli.
- Video dersler seyredilmeli.
- Test kitabı alınmalı
- Tekrar edilen konularda bol oranda testler çözülmeli.
- Tablo ve grafiklere önem verilmeli.

Okyanus Koleji bursluluk sınavına nasıl girilir?​

Sınava nasıl girebilirim? Sınav her gün yapılmaktadır. Okyanus Kolejleri kampüslerinden kayıt için geldiğinizde sınava girebilirsiniz.

2021 Bursluluk sınavında hangi sorular çıkacak?​

2021 Bursluluk sınavında hangi sorular çıkacak?
Bursluluk sınavı 2021 yılında eylül ayında düzenlenecek. Sınavda 4’er seçenekli 100 soru sorulacak, sınav süresi 120 dakika olarak uygulanacaktır. 5,6 ve 7. Sınıflar Türkçe, matematik, fen bilimleri ve sosyal bilgilerden 25’er tane soru cevaplayacaklar.

Bursluluk sınavını kazanmak için kaç net yapmak gerekir?​

Bursluluk sınavını kazanmak için kaç net yapmak gerekir?
Şimdi bu puanı yakalamak için kaç net yapmamız gerektiğine bir bakalım. Page 5 7. sınıf bursluluk sınavını kazanmak için net sayılarımızı Türkçe 23, Matematik 22, Fen Bilimleri 22 ve Sosyal Bilimler için 23 net kombinasyonu ile açıklayabiliriz.
Özel okullar neye göre burs veriyor?​
Özel Okullar burs verme zorunluluğu olmamakla birlikte çeşitli oranlarda (% 100, % 75. % 50, % 25, %10 gibi) eğitim öğretim bursu veriyorlar. Burslu öğrenci okutmaya karar veren Özel Okullar bu tür öğrencileri belirlemek maksadıyla Milli Eğitim Müdürlüğünden izin alarak “Bursluluk Sınavı” yapıyorlar.

Bursluluk sınavına son 1 ay kala nasıl çalışılır?​

Bursluluk sınavına son 1 ay kala nasıl çalışılır?
Kilopat
- Konu tekrarı yap.
- Deneme çöz.
- Sınav tekniğini ve zihinsel kondisyonunu geliştirmeye çalış. Bunu yapmanın tek yolu üstündekileri her gun en az sınav süresi kadar olacak molasız periyotlarla yapmandan geçiyor. Maksat hem sınav suresine alışmak hem de daha uzun süre konsantre kalmanı sağlamak.

Bursluluk sınavı nasıl kazanılır?​

Bursluluk sınavı nasıl kazanılır?
Bursluluk sınavlarını kazanmak için şu alışkanlıkları edilmeli ve şu detaylara dikkat etmelisiniz;
- Kitap okumak alışkanlık haline getirilmeli,
- Bir konuyu çalıştıktan sonra mutlaka o konu hakkında sorular çözün ve tekrar yapmayı ihmal etmeyin,
- Süre tutarak soru çözmeye özen gösterin,

2 Sınıf Bursluluk Sınavı var mı?​

BİL KOLEJİ BURSLULUK SINAVLARI 16 Ocak 2021 tarihinde 2. 3. ve 4. Sınıflarla başlıyor. 24 Ocak’ta ise 9. 10. ve 11. Sınıfların sınavları yapılacak.

Bursluluk sınavı 9 10 11 aynı mı?​

Bursluluk sınavı 9 10 11 aynı mı?
9, 10 ve 11. sınıfların girdiği ortaöğretim / lise bursluluk sınavında tüm sınıflara 9. sınıf müfredatından sorular sorulmaktadır.

6 Sınıf Bursluluk sınavında kaç puan almak gerekir?​

6 Sınıf Bursluluk sınavında kaç puan almak gerekir?
6. sınıfta önceliği olmayan öğrenci için bursluluk sınavı taban puanı 461.7 idi. Şimdi bu puanı yakalamak için kaç net yapmamız gerektiğine bir bakalım. Türkçe 23, Matematik 21, Fen Bilimleri 22 ve Sosyal Bilimler 22 adet olursa 6. sınıf bursluluk sınavını kazanmamız oldukça mümkün görünüyor.

Bursluluk sınavlarına hazırlanan öğrenciler için oldukça detaylı ve faydalı bilgiler içeren bir forum yazısı paylaşmışsınız. İşte yazınızda verilen bilgiler ve sorular hakkında detaylı cevaplar:

1. **Bursluluk sınavlarında ne sorulur?**
- 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimlerden toplamda 100 soru sorulmaktadır.

2. **Özel okul Bursluluk sınavı nedir?**
- Özel okul bursluluk sınavları, okulların kendi eğitim seviyelerine uygun öğrencileri tespit etmeleri ve başarılı öğrencilere eğitim bursu sağlamaları amacıyla yapılmaktadır.

3. **2021 Bursluluk sınavına nasıl çalışılır?**
- Çalışma önerileri: Tüm konuları çalışın, eski konuları tekrar edin, video dersler izleyin, test kitabı edinin, bol test çözün ve tablo/grafiklere önem verin.

4. **Okyanus Koleji bursluluk sınavına nasıl girilir?**
- Okyanus Koleji bursluluk sınavına katılmak için kampüslerinden kayıt yaptırabilir ve sınava girebilirsiniz.

5. **2021 Bursluluk sınavında hangi sorular çıkacak?**
- 2021 Bursluluk sınavında 4 seçenekli 100 soru sorulacak. 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri Türkçe, matematik, fen bilimleri ve sosyal bilgilerden sorumlu olacaklar.

6. **Bursluluk sınavını kazanmak için kaç net yapmak gerekir?**
- Örnek olarak, 7. sınıf bursluluk sınavını kazanmak için Türkçe'de 23, Matematik'te 22, Fen Bilimleri'nde 22 ve Sosyal Bilimler'de 23 net yapmanız gerekebilir.

7. **Özel okullar neye göre burs veriyor?**
- Özel okullar, eğitim öğretim bursunu vermek için çeşitli oranlarda öğrencileri belirlemek amacıyla Bursluluk Sınavı yapıyorlar.

8. **Bursluluk sınavına son 1 ay kala nasıl çalışılır?**
- Son 1 ayda çalışma önerileri: Konu tekrarı yapın, deneme çözün ve sınav tekniğinizi geliştirmeye çalışın.

9. **Bursluluk sınavı nasıl kazanılır?**
- Bursluluk sınavlarını kazanmak için kitap okuma alışkanlığını edinmek, konuyu çalıştıktan sonra soru çözmek ve süre tutarak çözüm yapmak önemlidir.

10. **2. Sınıf Bursluluk Sınavı var mı?**
- Bil Koleji 2., 3. ve 4. sınıflar için 16 Ocak 2021 tarihinde sınavlar yapacak.

11. **Bursluluk sınavı 9 10 11 aynı mı?**
- 9, 10 ve 11. sınıfların bursluluk sınavında tüm sınıflara 9. sınıf müfredatından sorular sorulmaktadır.

12. **6. Sınıf Bursluluk sınavında kaç puan almak gerekir?**
- 6. sınıf bursluluk sınavında taban puanı 461.7 idi. Belli bir net sayısına ulaşarak sınavı kazanmak mümkün olabilir.

Genel olarak, bursluluk sınavlarına hazırlanan öğrenciler için çalışma stratejileri, sınav detayları ve kazanma adımları hakkında önemli bilgiler içermektedir. Başarılar dilerim!