AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bursluluk sinavi kacinci siniftan itibaren basliyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bursluluk sınavı kaçıncı sınıftan itibaren başlıyor?​

MEB tarafından ortaokulların 5, 6, 7, 8’inci, liselerin hazırlık sınıfıyla 9, 10 ve 11’inci sınıflarına yönelik düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) başladı. Bursluluk sınavı sonuçları ise 18 Temmuz’da ilan edilecek.

PYBS 2022 ne zaman?​

4 Eylül 2022 Pazar günü gerçekleşecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) başvuruları 21 Nisan – 13 Mayıs arasında kabul edilecek. Başvuru kılavuzu yayınlanan Bursluluk Sınavı’na başvurmak isteyen adaylar ise ‘Bursluluk sınavı başvurusu ne zaman, bursluluk sınavına nasıl başvurulur?’
2022 bursluluk sınavına kimler girebilir?
Ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8. sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıflarında öğrenci olanlar bursluluk sınavına girebilir.
4 Sınıf Bursluluk sınavı var mı?
2022-2023 Eğitim-öğretim yılında okulumuzda burslu olarak öğrenim görecek öğrenciler için Bursluluk sınavı başvuruları başlamıştır. Sınava 2021-2022 Eğitim-öğretim yılında 4.,5.,6.,7.,8.,9.,10. ve 11. sınıflarda öğrenim gören öğrenciler başvurabileceklerdir.

4 Sınıf Bursluluk sınavı Ne zaman 2022 başvuru?​

Bursluluk sınavı başvuruları, 21 Nisan 2022 ile 13 Mayıs 2022 tarihleri arasında alınacak.

Bursluluk sınavı ne zaman 2022 2023?​

Bakanlığın yayınladığı takvime göre İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. Sınıflar ve Hazırlık Sınıfı) 2022/İOKBS, 04 Eylül 2022’de yapılacak.
Bursluluk sınavı 2022 başvuru nasıl yapılır?
Adaylar sınav başvurularını, 21 Nisan-13 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştirecek. Başvuru yapmak isteyen öğrenciler http://www.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinde formu doldurarak, okul müdürlüklerine onaylatacak.
4 Sınıf Bursluluk sınavı 2022 ne zaman?
4 Eylül 2022 Pazar günü gerçekleşecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) başvuru kılavuzunun yayınlanmasının ardından, Bursluluk Sınavı’na başvurmak isteyen adaylar için ‘Bursluluk sınavı başvurusu ne zaman, bursluluk sınavına nasıl başvurulur?’

Geri