AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bursluluk sinavi hangi sinifta baslar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Bursluluk sınavı hangi sınıfta başlar?​

Kılavuzda resmî ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8’inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflarında eğitim gören öğrencilere yönelik yapılacak olan bursluluk sınavı ile ilgili usul ve esaslara yer verildi.

2021 Bursluluk sınavı başvuruları ne zaman bitiyor?​

Sınav başvurusu 08-26 Şubat 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvuru şartlarını taşıyan öğrencilerin başvurusu okul müdürlüğünce sistem üzerinden onaylanacaktır.

2021 2022 Bursluluk sınavı ne zaman?​

2021 2022 Bursluluk sınavı ne zaman?
2022 yılı Bursluluk sınavına başvurmak isteyen adaylar, https://e-okul.meb.gov.tr adresi üzerinden başvurularını tamamlayabilecek. 2022 BURSLULUK SINAVI (İOKBS) NE ZAMAN? 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıfları özelinde düzenlenen sınav, 4 Eylül Pazar günü yapılacak.

4 sınıf bursluluk sınavına girebilir mi?​

4 sınıf bursluluk sınavına girebilir mi?
Sınavın başvuru tarihi henüz açıklanmadı. Türkiye’de her yıl düzenlenen Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı için tarih açıklandı. MEB tarafından düzenlenecek ve 5, 6, 7, hazırlık sınıfı, 9, 10 ile 11’inci sınıf öğrencileri katılacak.

Bursluluk sınavı ne zaman 2022 başvuru tarihi?​

Bakanlık tarafından belirlenen kontenjan sayısına göre sınavdan başarılı olan öğrenciler burs alma hakkı kazanacaktır. İOKBS BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN? Bursluluk sınavı 21 Nisan 2022 -13 Mayıs 2022 tarihleri arasındadır.

2022 Bursluluk Başvuruları Ne zaman?​

Milli Eğitim Bakanlığınca yapılacak olan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu yayımlandı. Adaylar sınav başvurularını, 21 Nisan-13 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştirecek.

MEB Bursluluk sınavı 2022 ne zaman?​

MEB Bursluluk sınavı 2022 ne zaman?
Bakanlığın yayınladığı 2022 yılı sınav uygulama takvimine göre İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), 04 Eylül 2022’de yapılacak.

2022 ortaokul bursluluk sınavı başvuruları ne zaman?​

2022 ortaokul bursluluk sınavı başvuruları ne zaman?
Adaylar İOKBS başvurularını, 21 Nisan-13 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştirecek. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), 04 Eylül 2022’de yapılacak.

Bursluluk sınavı 2022 kaç TL?​

Sınav 4 Eylül 2022 Pazar günü Türkiye saatiyle 10.00’da başlayacak. İOKBS BURS NE KADAR 2022? Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle bursluluk sınavını kazanan öğrencilere aylık olarak yapılan ödeme 2021-2022 eğitim öğretim yılında zamlanarak 470 TL’ye çıktı.

Bursluluk sınavı genellikle resmi ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8. sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıflarında eğitim gören öğrencilere yöneliktir. Bu öğrenciler sınav için başvuruda bulunabilirler.

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı'nda da bursluluk sınavları gerçekleşmiş ve başvurular 21 Nisan-13 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılmıştır. Sınav ise 4 Eylül 2022 tarihinde gerçekleşecektir. Bursluluk sınavına katılan öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle aylık olarak yapılan ödemelerden yararlanabilirler. 2021-2022 eğitim öğretim yılında burs miktarı 470 TL olarak belirlenmiştir.

Başvuruları yapacak öğrencilerin belirlenen tarihler arasında başvurularını gerçekleştirmeleri ve ilgili kurallara dikkat etmeleri önemlidir. Başvuru süreci ve diğer detaylar için resmi kaynaklardan bilgi alınabilir.

Geri