AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bursluluk sinavi basvuru sartlari nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bursluluk sınavı başvuru şartları nelerdir?​

Ailenin 2021 senesi yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın 2022 Mali Yılı için tespit edilen 18.160 (onsekizbinyüzaltmış) TL’yi geçmemesi gerekir. Aile gelirinin tespitinde ailenin 2021 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır.
2021 Bursluluk sınavı Başvuru Şartları Nelerdir?
Ailenin 2020 senesi yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın 2021 Mali Yılı için tespit edilen 16.080,00 (onaltıbinseksen) TL’yi geçmemesi gerekir. Aile gelirinin tespitinde ailenin 2020 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır.
2021 Bursluluk sınav ücreti ne kadar?
2021-2022 bursluluk parası hangi tarihte ödenecek? Sorularının cevapları araştırılan konular arasında yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bursluluk parası ile ilgili yaptığı açıklama yaptı. Geçtiğimi dönem 290 lira olarak ödenen bursluluk parasının bu yıl 357 lira olarak ödeneceğini duyurdu.

Bursluluk sınavı 2022 başvuru tarihi ne zaman?​

BURSLULUK SINAVI BAŞVURULARI NE ZAMAN? İOKBS sınav başvuruları, 21 Nisan-13 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştirecek.
MEB bursluluk sınavına kimler girebilir?
Her yıl 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin girdiği sınavda, açıklanan kontenjan sayısı kadar öğrenciye burs imkanı sağlanmaktadır. Bu yıl 60 bin öğrenciye burs verileceği kararlaştırılmıştır. Bursu alabilmenin temel şartı yıllık kişi başına düşen gelirin belirtilen miktarın altında olmasıdır.
Bursluluk sınavı ne zaman 2021 şartları?
İLİŞKİLİ HABERLER. Milli Eğitim Bakanlığınca yapılacak olan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu yayımlandı. Adaylar sınav başvurularını, 21 Nisan-13 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştirecek.
İOKBS BURS KARTI NASIL NEREDEN ALINIR? 2021 İOKBS bursu kazanan öğrencilerin paraları Vakıfbank’a yatırılacaktır. Kart Şifresi Vakıfbank tarafından sağlanacak. Bu bursluluk kartları öğrencilere okul müdürlüğü tarafından mavi bir zarf içerisinde verilecek.

Geri