AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bursluluk sinavi 2022 nasil basvuru yapilir?

Editör

Yeni Üye

Bursluluk sınavı 2022 nasıl başvuru yapılır?​

2022 BURSLULUK SINAVINA NASIL BAŞVURULUR? 2022 yılı Bursluluk sınavına başvurmak isteyen adaylar, https://e-okul.meb.gov.tr adresi üzerinden başvurularını tamamlayabilecek.

Bursluluk kaydı nasıl yapılır?​

Bursluluk başvuru işlemleri http://www.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yapılabilecek. Öğrenci velisi, çocuğunun Bursluluk sınavı başvuru şartlarını taşıması hâlinde, öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğünde sınav başvurusunu yapabilecek.

Bursluluk sınavına kimler girebilir 2022?​

Bursluluk sınavına kimler girebilir 2022?
Ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8. sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıflarında öğrenci olanlar bursluluk sınavına girebilir.

Bursluluk sınavına kimler girebilir?​

Bursluluk sınavına kimler girebilir?
Her yıl 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin girdiği sınavda, açıklanan kontenjan sayısı kadar öğrenciye burs imkanı sağlanmaktadır. Bu yıl 60 bin öğrenciye burs verileceği kararlaştırılmıştır. Bursu alabilmenin temel şartı yıllık kişi başına düşen gelirin belirtilen miktarın altında olmasıdır.

Bursluluk sınavı başvuru ne zaman son?​

21 Nisan tarihinde başlayan bursluluk sınavı başvurularında sona gelindi. 4 Eylül’de uygulanacak İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) başvuru kılavuzu ile beraber başvuru tarihi belirlendi. MEB takvimine göre İOKBS başvuruları 13 Mayıs 2022 tarihinde sona erecek.

Bursluluk sınavı için neler gerekiyor?​

BAŞVURU ŞARTLARI.

2022 Bursluluk sınavı ne zaman 7 sınıf?​

2022 Bursluluk sınavı ne zaman 7 sınıf?
2022 BURSLULUK SINAVI (İOKBS) NE ZAMAN? Bursluluk sınavı tarihleri belli oldu. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıfları özelinde düzenlenen sınav, 4 Eylül Pazar günü yapılacak. Başvuru şartlarını taşıyan öğrencilerin müracaatı, okul müdürlüğünce sistem üzerinden onaylanacak.

2021 ve 2022 Bursluluk sınavı ne zaman?​

2021 ve 2022 Bursluluk sınavı ne zaman?
21 Nisan 2022 tarihinde başlayan bursluluk sınavı (İOKBS) başvuruları bu hafta tamamlanıyor. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıfların katılım sağlayacağı bursluluk sınavı 4 Eylül tarihinde MEB tarafından organize edilecek.
Bursluluk parası ne kadar 2022 Ortaokul?​
İOKBS BURS NE KADAR 2022? Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle bursluluk sınavını kazanan öğrencilere aylık olarak yapılan ödeme 2021-2022 eğitim öğretim yılında zamlanarak 470 TL’ye çıktı.
Bursluluk sınavına kaçıncı sınıflar girebilir 2022?​
2022 BURSLULUK SINAVI (İOKBS) NE ZAMAN? 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıfları özelinde düzenlenen sınav, 4 Eylül Pazar günü yapılacak. Başvuru şartlarını taşıyan öğrencilerin müracaatı, okul müdürlüğünce sistem üzerinden onaylanacak.

Bursluluk sınavına kimler katılabilir?​

Bursluluk sınavına kimler katılabilir?
Kılavuzda resmî ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8’inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflarında eğitim gören öğrencilere yönelik yapılacak olan bursluluk sınavı ile ilgili usul ve esaslara yer verildi.

Bursluluk sınavına başvurular, öğrenci velileri tarafından öğrencinin e-Okul sisteminden veya Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi web adresi üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Öğrencinin başvurusunu yapabilmesi için belirli şartları taşıyor olması gerekmektedir. Bursluluk sınavına girebilecek olan öğrenciler 5, 6, 7 ve 8. sınıflardaki ortaokul öğrencileri ile hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıflardaki ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerdir.

Başvuru süreci genellikle belirli bir tarih aralığında gerçekleşmekte olup 2022 yılı için bu tarihler 21 Nisan'da başlamış ve 13 Mayıs'ta sona erecektir. Başvuru şartları arasında öğrencinin ailesinin yıllık gelirinin belirli bir alt sınırın altında olması da bulunmaktadır.

Bursluluk sınavı ise belirlenen tarihte gerçekleşmektedir. 2022 yılında İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) 4 Eylül Pazar günü yapılacaktır. Sınav sonucunda açıklanan kontenjan doğrultusunda burs almaya hak kazanan öğrencilere aylık burs verilecektir.

Sınavın katılım şartları ve diğer detaylar genellikle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirtilmektedir. Veliler ve öğrenciler bu bilgileri takip ederek gerekli adımları atabilirler.

Geri