AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Burs veya kredi aldigimi nasil ogrenebilirim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Burs veya kredi aldığımı nasıl öğrenebilirim?​

KYK sorgulama ile burs başvuru sonucunuzu öğrenmek için öncelikle Kredi Yurtlar Kurumu resmi web sayfası ve edevlet üzerinden burs ve kredi başvuru sonucu sorgulama sayfasına giriş yapınız. Ardından açılacak olan sayfada sizden birkaç kimlik bilginiz istenecektir.

Burs geri ödemeli mi?​

Hayır. KYK bursu öğrenciye geri ödemesiz olarak verilir. Ancak KYK bursu çıkmayan ya da belli nedenlerle bursu kesilen ve kredi almaya başlayan kişiler, KYK kredisi aldıkları takdirde bu krediyi ileride ödemek durumunda kalırlar.
Çünkü herhangi bir geliri olmayan ya da düşük geliri olan ailelerin çocuklarına burs çıkar. Geliri olanlara ise burs değil kredi çıkıyor. e-Devlet’te çıkan sonuçta burs yerine “kredi” ifadesi yer alıyorsa; devletten geri ödenmek üzere eğitim desteği aldığınız anlamına geliyor.
KYK burs sonuçları nasıl öğrenilir 2021?
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2021-2022 eğitim-öğretim yılı yükseköğrenim burs/kredi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Burs/kredi başvurusunda bulunan öğrenciler, sonuçları e-Devlet internet sitesinden öğrenebilecek.
VGM burs sonuçları açıklandı mı?
Vakıflar Genel Müdürlüğü, 4 Aralık Cumartesi günü resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı duyuruyla 2022 VGM Ortaöğretim burs sonuçlarını açıkladığını duyurdu. 2021-2022 eğitim yılı ortaöğrenim burs başvurusu yapan öğrenciler başvuru sonuçlarını https://burs.vgm.gov.tr adresinden sorgulayabilecek.

Bursun krediye dönüşmesi ne zaman belli olur?​

100’lük sistemde ise ortalamanızın 53,33 ve üzeri olması gerekmektedir. Her yıl ekim ayında YÖKSİS kayıtlarında yer alan ortalamanızın 2.00’ın altında kalması halinde veya hazırlık sınıfını geçememeniz halinde öğrencilerin bursu öğrenim kredisine dönüşmektedir.

Burs krediye dönünce ödeme nasıl olur?​

Bursunuzun krediye dönüşmesi süresinde size haber verilmez. Eğer bilmiyorsanız otomatik olarak bursunuz krediye çevrilir. Bunun farkına geç varırsanız aldığınız kredi ücretini mezun olduktan 2 yıl sonra ödemeye başlarsınız.
KYK BURSLARI NE KADAR? Mevcut durumda, KYK lisans öğrencileri 850 TL, Yüksek Lisans öğrencileri 1700 TL ve doktora öğrencileri 2550 TL almaya devam edecek.
KYK burs geri ödemesi ne kadar?
KYK Öğrenim Kredisi Örnek Hesaplamanın Geri Ödeme Planı: *Aylık taksit hesaplaması 15.001,61/43= 348,87 TL şeklinde yapılıyor. Aylık taksitlerde kuruş kısmı olan 0,87 TL ise ödeme kolaylığı olması açısından son taksite yansıtılıyor.
KYK burs başvurusu sonuçları nasıl öğrenilir?

KYK burs başvurusu sonuçları açıklandı mı?​

KYK burs sonuçları e-Devlet üzerinden açıklandı. 📢KYK sonuçları açıklandı! KYK sonuçları e-Devlet üzerinden yapılan açıklamayla duyuruldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada 2021-2022 Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü burs ve kredi sonuçlarının açıklandığı belirtildi.

VGM bursu ne zaman açıklanacak 2022?​

2021-2022 eğitim yılı VGM YÜKSEKÖĞRENİM burs başvuru sonuçları 24 Aralık tarihinde açıklandı.

Geri