- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Burs nedir nasıl alınır?
Burs, karşılıksız olduğu için başvuru yapan herkese çıkmaz. Ailenizin maddi durumu gözetilerek yapılan inceleme sonucu devletin her yıl ayırdığı burs kontenjan sayısınca sıralama yapılarak burs çıkar. Öğrenim kredisi ise devlet tarafından üniversite öğrencilerine verilen KARŞILIKLI paralardır.Burs kimlere verilir?
Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olup üniversitede eğitim alan ve ihtiyaç sahibi öğrencilere karşılıksız verilen paradır. NOT: Öğrenim kredisi alan öğrenciye burs, burs alan öğrenciye ise öğrenim kredisi verilmemektedir.
Burs nedir ne işe yarar?
BURS NEDİR? Yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.Bursluluk anlamı ne?
Burs demek bir kimsenin öğrenim hayatı boyunca başka birinden almış olduğu maddi desteğe denilmektedir. Bursun diğer anlamı ise eğitim öğretim için vakfedilmiş paranın kişiye verilmesine ve malın gelirine denilmektedir.
Üniversite için burs nasıl alınır?
2021-2022 döneminde KYK burs ve kredi başvuruları, tamamen internet üzerinden yapılmaktadır. KYK sitesi üzerinden gerekli tarihler arasından yapılan burs başvuruları, değerlendirilir ve dönüş yapılır. Burs veya kredi almaya hak kazandıktan sonra E-Devlet üzerinden KYK taahhütnamesini onaylaman gerekmektedir.KYK burs geri ödemeli mi?
Hayır. KYK bursu öğrenciye geri ödemesiz olarak verilir. Ancak KYK bursu çıkmayan ya da belli nedenlerle bursu kesilen ve kredi almaya başlayan kişiler, KYK kredisi aldıkları takdirde bu krediyi ileride ödemek durumunda kalırlar.