- Konu Yazar
Burs neden önemli?
Gençlerin gelecek için planlar yaptığı bu dönemde, küçük bir miktar olarak gözükse de bursun katkısı oldukça önemli. Burslar, maddi zorluk çeken, yurt içi ve dışında okuma imkânı bulunmayan öğrencilere sunduğu maddi desteğin yanı sıra onların duyarlı bireyler olmalarına da katkı sağlıyor.Ar Ge Teşvik bursu nedir?
İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde dünya çapında, yenilikçi ve girişimci yaklaşıma uygun projeler gerçekleştiren öğrencilerimize AR-GE Teşvik Bursu verilmektedir. Uluslararası Bakalorya (IB) diploması olup diploma skoru 35-45 arası olan öğrenciler burslu okumaktadır.Neden Türkiye Bursları?
Yepyeni bir ülkeye gelen öğrencileri için barınma imkanını sağlar. Türkiye’ye gelişinizde ve eğitim süreniz sonunda ülkenize dönerken de yanınızda olup uçak biletinizi 1 defaya mahsus olmak üzere karşılar. Sağlık sigortası ile gerekli durumlarda yaygın sağlık hizmetlerinden tam anlamıyla yararlanmanızı sağlar.
Kız öğrenci bursu nedir?
Bu program, kişi ve kurumların bağışları aracılığıyla başarılı kız öğrencilere karşılıksız burs sağlamaktadır. Söz konusu burs, öğrencilerin lisans eğitimleri boyunca eğitim ücretini, yurt barınma ücretini ve aylık cep harçlığını içermektedir.Türkiye Bursları kimlere verilir?
Türkiye Bursları, Türkiye’nin en iyi üniversitelerinde tam zamanlı veya kısa süreli bir program sürdürmeleri için seçkin öğrencilere verilen, devlet tarafından finanse edilen, rekabetçi bir burs programıdır.%75 burs ne kadar oluyor?
Ücretler ve Burslar
En yüksek ilk beş sırayı paylaşarak tercih edip yerleşen öğrencilere 1000 TL. En alt beş sıralamayı paylaşarak tercih edip yerleşen öğrencilere 500 TL. Bu iki kategori arasında kalarak bölüme giriş yapan öğrencilere 750 TL, 4 yıl boyunca yılda 8 ay olmak üzere aylık burs ödemesi yapılır.
Tercih İndirimi zorunlu hazırlık sınıfı dahil öğrencilerin öğrenim gördüğü sürece geçerlidir. Kayıtlı olunan programda kazanılmış olan tercih indirimi; kayıtlı olunan yılda tercih indirimi uygulanan kontenjanlara Kurum İçi Yatay Geçiş yapılması durumunda da devam edecektir.
Tam burs neleri kapsar?
Tam burs, üniversiteye göre değişmekle birlikte çeşitli giderleri kapsayan ödemelerin tamamının üniversite tarafından karşılanmasıdır.
Türk Eğitim Vakfı bursu ne kadar?
2021-2022 Öğretim Yılı Aylık Burs Ücreti : 800 TL ‘dir.Yüzde 75 burs geri gelir mi?
Vakıf üniversitelerinin mütevelli heyet başkanlarından gelen talepler doğrultusunda yüzde 75’lik indirim oranı kaldırıldı. Tam burslu, yüzde 25 ya da yüzde 50 indirim bir de ücretli öğrenci sistemi geçerli olacak.Yüzde 75 burs var mı?
Vakıf üniversitelerinde uygulanan yüzde 75’lik burs oranı kaldırıldı. Tam burslu, yüzde 25 ve yüzde 50 burs sistemi devam edecek. Vakıf üniversitelerinde uygulanan yüzde 75’lik burs oranı kaldırıldı.