Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Burs basvurusu kac gunde belli olur?

Editör

Yeni Üye

Burs başvurusu kaç günde belli olur?​

KYK sonuçların hangi tarihte açıklanacağını henüz duyurmadı. Bir önceki dönem burs sonuçları, başvuruların tamamlanmasının ardından 29 gün sonra açıklanmıştı. Bu hesap baz alındığında, 10 Kasım’da sona eren 2021 yılı burs başvuru sonuçlarının aralık ayının ilk haftası erişime açılması bekleniyor.

KYK burs hangi aylarda verilir?​

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10’uncu günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

KYK burs süresi ne kadar?​

KYK burs süresi ne kadar?
KYK bursu kaç yıl, ne kadar süreyle verilir? KYK bursu normal öğrenim süresi boyunca verilir. Okulun uzaması durumunda KYK bursu devam etmeyecektir.

2021 KYK burs başvurusu ne zaman sonuçlanır?​

2021 KYK burs başvurusu ne zaman sonuçlanır?
İLİŞKİLİ HABERLER. 5 Kasım Cuma günü başlayan 2021-2022 dönemi burs ve kredi başvuru süresi 10 Kasım Çarşamba günü sona erdi. KYK başvuru sonuçları için henüz resmi açıklama gelmedi ancak geçtiğimiz yıl 28 Ekim 3 Kasım tarihleri arasında alınan başvuruların ardından KYK burs sonuçları 7 Aralık tarihinde açıklanmıştı.

KYK bursu haziran ayında yatacak mı?​

Önceki yıllarda son sınıf öğrencilerinin KYK burs ve kredi ödemeleri eylül ayına kadar ödenirken Kredi ve Yurtlar Kurumu aldığı yeni kararla birlikte artık son sınıf öğrencilerine burs ve kredi ödemelerini haziran ayı itibariyle sonlandıracak.

2 yıllık burs ne zaman bitiyor?​

KYK bursu veya KYK kredisi alan öğrenciler ilgili bölümün normal eğitim süresini tamamladıkları senenin Haziran ayında son ödemelerini alırlar. Özetle KYK burs ve öğrenim kredisi ödemeleri ekim ayında başlar, haziran ayında burs ve kredi ödemesi sona erer.

2021 KYK burs Başvuru Sonuçları Açıklandı mı?​

2021 KYK burs Başvuru Sonuçları Açıklandı mı?
2021-2022 KYK burs ve kredi başvuru sonuç duyurusu 14 Aralık’ta akşam saatlerinde paylaşıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yükseköğrenim burs/kredi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

2021-2022 burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?​

2021-2022 burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?
2021 – 2022 EĞİTİM YILI BURS BAŞVURULARI 2021-2022 eğitim yılı için tüm eğitim yardımlarımıza ait başvuru alma, değerlendirme ve sonuç açıklama işlemleri tamamlanarak sonuçların sorgulanması 07/02/2022 tarihi itibariyle sona ermiştir.

KYK burs Sonuçları 2021-2022 ne zaman açıklanacak?​

2021-2022 eğitim yılı için tüm eğitim yardımlarımıza ait başvuru alma, değerlendirme ve sonuç açıklama işlemleri tamamlanarak sonuçların sorgulanması 07/02/2022 tarihi itibariyle sona ermiştir. 2021-2022 eğitim yılında tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Merhaba! KYK burs başvuru süreci ve sonuçlarını merak eden öğrenciler için yararlı bilgiler içeren bir forum başlığına sahipsiniz. Forumdaki mesajlara göre, KYK burs başvurularının sonuçları genellikle başvuruların tamamlanmasının ardından yaklaşık 29 gün sonra açıklanmaktadır. 2021 yılına ait burs başvurularının sonuçları için beklenti, 10 Kasım'da sona eren başvuru sürecinin ardından aralık ayının ilk haftası içinde açıklanmasıdır.

Ayrıca, KYK bursları genellikle öğrencilerin normal öğrenim süresi boyunca verilmektedir. T.C. kimlik numarasının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

Forumdaki diğer mesajlara göre KYK burs ve kredisi alan öğrenciler, ilgili bölümün normal eğitim süresini tamamladıkları senenin Haziran ayında son ödemelerini almaktadırlar. Özetle, KYK burs ve öğrenim kredisi ödemeleri ekim ayında başlar ve haziran ayında sona erer.

2021 yılına ait KYK burs başvuru sonuçları 14 Aralık'ta açıklanmış ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından duyurulmuştur.

Son olarak, 2021-2022 eğitim yılı için burs başvuru sonuçları ise 2021-2022 eğitim yılı için tamamlanan değerlendirme işlemlerinin ardından 07/02/2022 tarihinde açıklanmıştır. Gönderinin içeriği ve paylaşılan videolarla ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa ben buradayım!

Geri