AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Burdur Üniversitesi Hangi Bölümler Var?

SoruCevap

Yeni Üye
Burdur Üniversitesi hangi bölümler var? Bu üniversitede çeşitli bölümler bulunmaktadır. Fen fakültesi bünyesinde biyoloji, kimya ve fizik gibi bölümler mevcuttur. Edebiyat fakültesinde ise Türk dili ve edebiyatı, tarih ve psikoloji gibi bölümler bulunmaktadır. Mühendislik fakültesinde ise bilgisayar, elektrik ve makine mühendisliği gibi bölümler yer almaktadır. Bu üniversitede ayrıca sağlık bilimleri fakültesinde hemşirelik ve diyetetik gibi bölümler de bulunmaktadır. İşletme fakültesinde ise işletme ve uluslararası ticaret gibi bölümler mevcuttur. Burdur Üniversitesi, öğrencilere çeşitli bölümler ve eğitim fırsatları sunmaktadır.
İçindekiler

Burdur Üniversitesi Hangi Bölümler Var?​

Burdur Üniversitesi, çeşitli fakülteler ve yüksekokullarda birçok bölüm ve program sunmaktadır. Üniversitenin bünyesinde yer alan bölümler arasında aşağıdakiler bulunmaktadır:

1. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi​

Bu fakültede İşletme, İktisat, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri gibi bölümler bulunmaktadır.

2. Fen-Edebiyat Fakültesi​

Bu fakültede Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya gibi bölümler yer almaktadır.

3. Mühendislik Fakültesi​

Bu fakültede Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Gıda Mühendisliği gibi bölümler bulunmaktadır.

4. Sağlık Bilimleri Fakültesi​

Bu fakültede Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Beslenme ve Diyetetik, Sağlık Yönetimi gibi sağlık alanında bölümler bulunmaktadır.

5. Eğitim Fakültesi​

Bu fakültede Sınıf Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, İlköğretim Fen Bilgisi Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği gibi eğitim bölümleri yer almaktadır.

6. İletişim Fakültesi​

Bu fakültede Gazetecilik, Radyo, Televizyon ve Sinema, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık gibi iletişim alanında bölümler bulunmaktadır.

7. Güzel Sanatlar Fakültesi​

Bu fakültede Resim, Grafik Tasarım, Seramik, Heykel gibi güzel sanatlar alanında bölümler yer almaktadır.

8. Denizcilik Fakültesi​

Bu fakültede Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği gibi denizcilikle ilgili bölümler bulunmaktadır.

9. Turizm Fakültesi​

Bu fakültede Turizm İşletmeciliği, Turist Rehberliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları gibi turizm alanında bölümler yer almaktadır.

10. Spor Bilimleri Fakültesi​

Bu fakültede Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi, Spor Yöneticiliği gibi spor alanında bölümler bulunmaktadır.

11. Ziraat Fakültesi​

Bu fakültede Tarım Ekonomisi, Bitki Koruma, Bahçe Bitkileri, Tarla Bitkileri gibi ziraat alanında bölümler yer almaktadır.

12. Adalet Meslek Yüksekokulu​

Bu yüksekokulda Adalet, İcra ve İflas İşleri gibi adalet alanında bölümler bulunmaktadır.

13. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu​

Bu yüksekokulda Hemşirelik, Anestezi, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri gibi sağlık hizmetleri alanında bölümler yer almaktadır.

14. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu​

Bu yüksekokulda Makine, Elektrik, Bilgisayar Programcılığı gibi teknik alanlarda bölümler bulunmaktadır.

15. İşletme ve Yönetim Bilimleri Meslek Yüksekokulu​

Bu yüksekokulda İşletme, Lojistik, Pazarlama gibi işletme ve yönetim alanında bölümler yer almaktadır.

16. Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu​

Bu yüksekokulda Turizm ve Otel İşletmeciliği, Turizm Rehberliği gibi turizm ve otelcilik alanında bölümler bulunmaktadır.

17. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu​

Bu yüksekokulda Uygulamalı Bilimler, Uygulamalı Mühendislik, Uygulamalı Kimya gibi uygulamalı bilimler alanında bölümler yer almaktadır.

18. Meslek Yüksekokulu​

Bu yüksekokulda çeşitli mesleklerle ilgili bölümler bulunmaktadır. Örneğin, İnşaat Teknolojisi, Elektronik Teknolojisi, Gıda Teknolojisi gibi.

19. Yabancı Diller Yüksekokulu​

Bu yüksekokulda İngilizce, Almanca, Fransızca gibi yabancı dillerle ilgili bölümler bulunmaktadır.

Burdur Üniversitesi Hangi Bölümler Var?​

Burdur Üniversitesi bünyesinde 5 fakülte bulunmaktadır.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde 4 bölüm mevcuttur.
Fen Edebiyat Fakültesi’nde 8 bölüm yer almaktadır.
Eğitim Fakültesi bünyesinde 5 bölüm bulunmaktadır.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde İşletme bölümü mevcuttur.

Mühendislik Fakültesi‘nde 6 bölüm bulunmaktadır.
Tıp Fakültesi bünyesinde 4 bölüm yer almaktadır.
İletişim Fakültesi‘nde 3 bölüm mevcuttur.
Sanat ve Tasarım Fakültesi‘nde 2 bölüm bulunmaktadır.
Yabancı Diller Yüksekokulu‘nda 4 bölüm yer almaktadır.

Geri