Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bulut tabanli depolama hizmetleri nelerdir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
45.098
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Bulut tabanlı depolama hizmetleri nelerdir?​

Şimdi de en iyi & popüler bulut depolama servislerini inceleyelim.
- Dropbox.
- Google Drive.
- 3. Microsoft OneDrive.
- 4. pCloud.
- 5. Box.
- MediaFire.
- 7. Sync.com.
- 8. iDrive.

Aşağıdakilerden hangisi bir bulut depolama hizmeti veren servisler?​

Bulut depolama servisleri arasına yeni giren Google Drive, ücretsiz depolama alanı ve Google ekosistemini kullanmasıyla öne çıkan uygulamalar arasında yer alıyor. Kullanıcılara 5 GB ücretsiz depolama alanı sunan Google Drive’da 25 GB alana sahip olmanın bedeli aylık 2.49, 100 GB alan edinmenin karşılığı ise 4.99 dolar.

Bulut depolama türleri nelerdir?​

Bulut depolama türleri nelerdir?
Kullanım Alanlarına Göre Bulut Depolama Türleri
- Özel bulut depolama (Private cloud storage) Özel bulut depolama, kurumsal veya dahili bulut depolama olarak da bilinir.
- Genel bulut depolama (Public cloud storage)
- 3. Hibrit bulut depolama (Hybrid cloud storage)
- Topluluk bulut depolama (Community cloud storage)

Bulut depolama hizmeti nedir?​

Bulut depolama hizmeti nedir?
Bulut depolama, en genel tanımıyla birçok farklı verinin sanal ortamda saklandığı alandır. Günümüzde çok ihtiyaç duyulan hizmetlerden biri olan bulut depolama, verilerin internet ya da farklı bir ağ üzerinden aktarılması ile depolanmalarını sağlayan hizmettir.

Bulut depolama hizmeti sunan programlar nelerdir?​

Verilerinizi güvenli bir şekilde yedekleyebileceğiniz Google Drive, Dropbox, pCloud ve OneDrive dahil en iyi 18 bulut depolama servisini içeren kapsamlı bir liste hazırladık. Bulut depolama sağlayıcıların karşılaştırma tablosuna gitmek için tıklayınız.

Bulut depolama kavramı nedir?​

Bulut depolama, sunucular tarafından ağ üzerinde sanal olarak oluşturulan havuzlarda veri depolamasıdır. Büyük çaplı veri merkezlerini işleten ve depolama için alan sunan çeşitli şirketler bulunmaktadır. Bulut depolama dosyalarınızi kaydeder ve bilgisayar bozulsa bile dosyalarınız zarar görmez.

Bulut tabanlı sistem nedir?​

Bulut tabanlı sistem nedir?
Bulut Teknolojisi ya da Cloud Computing olarak da bilinen Bulut Tabanlı; akıllı telefon, tablet ya da bilgisayar gibi çeşitli teknolojik cihazlar ile ulaşılabilen, veri paylaşımı sağlayan, internet tabanlı bir veri depolama sistemidir. Bulut tabanlı ile yer ve zaman kısıtlaması olmadan işlemler yapılabilir.

Bulut depolama yazılımları nedir?​

Bulut depolama yazılımları nedir?
Bulut depolama, verileri, üçüncü bir tarafın sağladığı şirket dışındaki bir depolama sistemine internet veya başka bir ağ üzerinden aktararak depolamanıza olanak tanıyan bir hizmettir. Yüzlerce farklı bulut depolama sistemi vardır.
 
Bulut depolama hizmetleri, verilerinizi sanal ortamda saklayabileceğiniz ve internet üzerinden erişebileceğiniz hizmetlerdir. Bu hizmetler sayesinde verilerinizi güvenli bir şekilde depolayabilir, paylaşabilir ve yedekleyebilirsiniz. En popüler bulut depolama hizmetleri arasında şunlar yer almaktadır:

1. Dropbox
2. Google Drive
3. Microsoft OneDrive
4. pCloud
5. Box
6. MediaFire
7. Sync.com
8. iDrive

Bu hizmetler genellikle kullanıcılarına belirli miktarda ücretsiz depolama alanı sunar ve daha fazla alan için aylık veya yıllık abonelik seçenekleri de bulunabilir.

Bulut depolama hizmetleri veren servisler arasında Google Drive da bulunmaktadır. Google Drive, kullanıcılara ücretsiz 5 GB depolama alanı sağlar ve daha fazla alan için uygun fiyatlı abonelik seçenekleri sunar.

Bulut depolama türleri şunlardır:

1. Özel bulut depolama (Private cloud storage)
2. Genel bulut depolama (Public cloud storage)
3. Hibrit bulut depolama (Hybrid cloud storage)
4. Topluluk bulut depolama (Community cloud storage)

Bulut depolama hizmeti, verilerinizi sanal ortamda saklayarak internet veya farklı ağlar aracılığıyla erişim sağlamanızı mümkün kılar. Günlük hayatta sıkça kullanılan bir hizmet olan bulut depolama ile dosyalarınızı kaydedebilir, yedekleyebilir ve paylaşabilirsiniz.

Bulut depolama kavramı, sunucular tarafından ağ üzerinde sanal olarak oluşturulan havuzlarda veri depolamanızı sağlar. Bu sayede, dosyalarınızı bilgisayarınızda değil sunucularda depolayarak güvenli bir şekilde erişim sağlayabilirsiniz. Büyük çaplı veri merkezlerini işleten birçok firma bulut depolama hizmeti sunmaktadır.

Bulut tabanlı sistemler, internet üzerinden erişilebilen ve veri paylaşımı yapmanızı sağlayan sistemlerdir. Bu sistemler sayesinde, verilerinizi farklı cihazlardan ve herhangi bir konumdan erişebilir, işlemler yapabilirsiniz.

Bulut depolama yazılımları, verilerinizi internet veya başka bir ağ üzerinden üçüncü bir tarafın sağladığı depolama sistemlerine aktararak depolamanıza olanak tanır. Yüzlerce farklı bulut depolama yazılımı mevcuttur ve kullanıcıların ihtiyaçlarına göre çeşitli seçenekler sunarlar.
 
Geri
Üst