- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.233
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Bulut saklama nedir?
Bulut depolama, en genel tanımıyla birçok farklı verinin sanal ortamda saklandığı alandır. Günümüzde çok ihtiyaç duyulan hizmetlerden biri olan bulut depolama, verilerin internet ya da farklı bir ağ üzerinden aktarılması ile depolanmalarını sağlayan hizmettir.Bulut tabanlı depolama alanları nelerdir?
Şimdi de en iyi & popüler bulut depolama servislerini inceleyelim.- Dropbox.
- Google Drive.
- 3. Microsoft OneDrive.
- 4. pCloud.
- 5. Box.
- MediaFire.
- 7. Sync.com.
- 8. iDrive.
Bulut depolama, verilerinizi internet veya bir başka ağ üzerinden herhangi bir şirketin deposuna aktarmanızı sağlayan bir hizmettir. Çok farklı formatta (video, pdf, fotoğraf vb.) verinin sanal bir ortamda muhafaza edildiği alan diyebiliriz. Bulut depolamada tutulan veriler 3. Kişilerin erişimine kapalıdır.
Google Bulut nasıl kullanılır?
Google Bulut nasıl kullanılır?Google Drive, her kullanıcıya ücretsiz olarak 15GB’lık bir bulut depolama alanı sunuyor. Bu alana ulaşmak için yapmanız gereken tek şey, https://drive.google.com adresine gitmek ve Google kullanıcı adı ve şifrenizle oturum açmak.
Telegram bulut depolama nedir?
Telegram bulut depolama nedir?Telegram ile ilgili dikkate değer bir şey, gerektiğinde yeniden sorgulanabilen bulut depolamasıdır. Bu nedenle, bazı uygulamaların (örneğin WhatsApp) aksine, verileriniz (sohbetler ve medya dahil) Telegram’ın bulut sunucularında saklanır.
Bulut depolama sağlayıcıları nelerdir?
Aşağıda en popüler bulut depolama hizmetlerinin bir listesini bulabilirsiniz:- Google Drive. Ücretsiz depolama alanı: 15 GB.
- Microsoft OneDrive. Ücretsiz depolama alanı: 5 GB.
- 3. iCloud. Ücretsiz depolama alanı: 5 GB.
- Dropbox. Ücretsiz depolama alanı: 2 GB.
- 5. pCloud. Ücretsiz depolama alanı: 10 GB.
- 6. Box.
- 7. Sync.
- 8. Amazon Drive.