Bulgurlu Yayla Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Bulgurlu Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağından 2 parmak eksik bulgur
300 gram yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 tepeleme yemek kaşığı un
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
1 yemek kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Bulgurlu Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak bulgurumuzu yıkayıp, tencereye alalım. Üzerine 1 litre su ekleyip, kaynamaya bırakalım.
Ayrı bir kap içinde yoğurt, un, yumurta sarısı ve karabiberi ekleyip, yeterlice karıştıralım.
Bulgurumuzu piştikten sonra.
Yoğurt kesilmemesi için tencereden yavaş yavaş suyundan alıp, yoğurt karışımına ekleyerek birebir anda çırpalım.
Yoğurduğumuz ılıdıktan sonra geri tencereye dökelim hepsini ve 1 tatlı kaşığı tuzda ekledikten sonra kaynayana kadar karıştıralım.
Çorbamız kaynamaya başladıysa altını kapatalım ve küçük bir tavada nanemizi kavuralım.
Tereyağı ve zeytinyağını eritip, kuru naneyi kısa bir kavurduktan sonra çorbanın üzerine dökelim karıştıralım.
Bir 5-10 dakika dinlendikten sonra servis edip, güzelce afiyetle içebilirsiniz. Umarım beğenirsiniz. Şimdiden afiyet olsun herkese. Şifa olsun
Bulgurlu Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst