Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 kahve fincanı tel şehriye
4.5 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Zeytinyağını tavada eritelim.
Yağ ısınınca tel şehriyeli içine atalım.
Koyulaşıncaya kadar karıştırarak kavuralım.
Bulgurumuzu biraz sudan geçirip yıkayarak tavamızın içerisine dökelim.
Hemen akabinde sıcak olan et suyumuzu üstüne ekleyelim.
Tuzu ve tereyağını da ekleyip kapağını kapatalım.
Ara orta denetim ederek 20 dk ya içerisinde pişmiş olacaktır.
Afiyet olsun.
Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 kahve fincanı tel şehriye
4.5 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Zeytinyağını tavada eritelim.
Yağ ısınınca tel şehriyeli içine atalım.
Koyulaşıncaya kadar karıştırarak kavuralım.
Bulgurumuzu biraz sudan geçirip yıkayarak tavamızın içerisine dökelim.
Hemen akabinde sıcak olan et suyumuzu üstüne ekleyelim.
Tuzu ve tereyağını da ekleyip kapağını kapatalım.
Ara orta denetim ederek 20 dk ya içerisinde pişmiş olacaktır.
Afiyet olsun.
Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı