Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
1.5 su bardağı orta kalınlıkta pilavlık bulgur (diğer ismi ile midyat bulguru)
1 adet orta uzunluk soğan
3 diş sarımsak
1 adet sivri biber
1 adet küp halinde doğranmış domates
1 er çorba kaşığı biber ve domates salçası ( istenirse pulbiber ya da acı biber salçası ek edilebilir.)
1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon, karabiber ve tuz
3 su bardağı su
Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğan, sarımsak ve biber bir ölçü sotelenir.
Üzerine domates, ek edilip biraz daha sotelenir domates ve biber salçası eklenip karıştırılır.
Son olarak baharatları ve bulgur ek edilip biraz kavrulur ve suyu konulup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
Demlenen pilavımız servise hazırdır. Afiyetler olsun. Not : bulgur pilavı içerisinde kullanılan domates ve biber yerine kış mevsimi için kavanoza yapmış olduğum domatesli biber sosundan kullanıyorum.
Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1.5 su bardağı orta kalınlıkta pilavlık bulgur (diğer ismi ile midyat bulguru)
1 adet orta uzunluk soğan
3 diş sarımsak
1 adet sivri biber
1 adet küp halinde doğranmış domates
1 er çorba kaşığı biber ve domates salçası ( istenirse pulbiber ya da acı biber salçası ek edilebilir.)
1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon, karabiber ve tuz
3 su bardağı su
Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğan, sarımsak ve biber bir ölçü sotelenir.
Üzerine domates, ek edilip biraz daha sotelenir domates ve biber salçası eklenip karıştırılır.
Son olarak baharatları ve bulgur ek edilip biraz kavrulur ve suyu konulup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
Demlenen pilavımız servise hazırdır. Afiyetler olsun. Not : bulgur pilavı içerisinde kullanılan domates ve biber yerine kış mevsimi için kavanoza yapmış olduğum domatesli biber sosundan kullanıyorum.
Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı