Bulgur Pilavı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
4 fincan bulgur
1-2 kaşık tereyağı
1 soğan
2-3 patates
2-3 yeşil sivri biber
3 domates
1 kaşık domates salçası
Yarım kaşık biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru kekik
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı tuz
1 kısım maydanoz
4,5 fincan su

Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
4 fincan bulgur ayıkla.
1-2 kaşık tereyağı erit.
1 soğan, 2-3 patates ve 2-3 yeşil sivri biber kavur.
3 tane küçük doğranmış domates ek et ve devam kavur.
1 kaşık domates salçası, yarım kaşık biber salçası ek et.
1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kekik ve nane, 1 kaşık tuz ekle.
Tavanın içine bulgurları koy.
4,5 fincan ılık su ekle ve yemeği karıştır.
En son olarak bir kol doğranmış maydanoz ek et.
Biraz kaynayınca ocağı biraz kıs ve suyunu çekene kadar pişir.
Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst