AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bulgur Pilavı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Bulgur Pilavı Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet domates
1 adet soğan
1 adet sivri biber
Yarım kırmızı biber
4 yemek kaşığı sıvı yağ yada (zeytinyağı)
Tuz

Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı

Bulgur pilavı için öncelikle soğanları ince doğrayalım yağ ile hafif kavurup,.
Üzerine doğranmış sivri biberi ve kırmızı biberi ekleyelim,.
Biraz daha kavurduktan sonra rendelediğimiz domatesi ekleyin, yeterlice kavurun.
Daha sonrada bulgurumuzu ekleyerek 1-2 dakika kavurun ve üzerini geçecek kadar suyu ek edip tuzunu da ek ederek bir sefer karıştırın kapağını kapatın.
Kısık ateşte suyu çekene kadar pişirelim bu ortada tekrar karıştırma yapmayalım.
Ocağı kapattıktan sonra kapağın altına havlu kağıt koyarak 5 ve 10 dakika kadar dinlendirelim ve servis edelim şimdiden afiyet olsun. Ellerinize sıhhat.
 
Geri
Üst