AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bulgur pilavi seker hastaligina iyi gelir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bulgur pilavı şeker hastalığına iyi gelir mi?​

Bulgurun glisemik indeksi değeri düşüktür ve posası yüksektir. Bu yüzden diyabetlilerin beslenmesinde önemli bir yere sahiptir. Kişiye göre hazırlanan beslenme programlarında gün içinde 2-3 kaşık bulgur tüketimi de önerilir.
Şeker neyle düşer?
Şeker hastalarının yemekler, meyveler ve süt gibi içecekler ile birlikte bir miktar tarçın tüketmesi, kan şekerinin düşürülmesi açısından fayda sağlar. Yapısında insülin hormonunun etkisini destekleyici bitkisel bileşenler içeren yaban mersini, kan şekerini düzenleyici etkiye sahiptir.

Glifor aç mı tok mu?​

GLİFOR, yemekler ile birlikte veya yemeklerden sonra alınabilir. ilaçlar için de geçerlidir. İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Şeker hastaları pilav yiyebilir mi?
Beyaz pirinç Özellikle Tip 2 diyabetliyseniz, beyaz pirinci mönünüzden çıkarmanızı, onun yerine kepekli pirinç ya da bulgur kullanmanızı tavsiye ederim. Amerika’da yapılan bir çalışmada haftada beş veya daha fazla porsiyon beyaz pirinç tüketen bireylerde Tip 2 diyabet gelişme riskinin arttığı görüldü.
Şeker hastaları hangi baklagilleri yemeli diye soracak olursanız; fasulye, nohut, mercimek ve bezelye gibi lifli ve sağlıklı karbonhidratlar sınıfına giren kuru baklagilleri tercih etmelisiniz.
Sabah kan şekeri neden düşer?
Kan şekeri düşüklüğü farklı nedenlere bağlı olarak gelişebilir. En sık rastlanan sebepleri arasında; yanlış beslenme ile şeker düşürücü ilaçların yanlış, hatalı, kontrolsüz kullanımı gelmektedir. Ayrıca bu ilaçlarla yemek ve bedensel faaliyetler arasında dengenin sağlanması gerekir.

Glifor ne zaman içilmeli?​

GLİFOR tableti yeterli miktarda su ile yutunuz. Günde bir doz GLİFOR alıyorsanız, sabah alınız (kahvaltıda). Günde iki bölünmüş doz GLİFOR alıyorsanız, sabah (kahvaltıda) ve akşam (akşam yemeğinde) alınız.
 
Geri
Üst