AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bulgur pilavi neden siskinlik yapar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bulgur pilavı neden şişkinlik yapar?​

Bulgur ani şişkinlik ve gaza neden olabilen yüksek lifli gıdalardan biri olarak kabul edilir. Şişkinlik, sindirim sisteminde sıkışan gaz sonucu meydana gelir. Bulgur yediğinizde, bu tahıldaki karbonhidratların bir kısmı sindirilmeden kalır ve bunun sonucunda midenizde gaz ve şişkinlik oluşur.

Ne yesem midem şişiyor ne yapmalıyım?​

Mide şişkinliğine neden olan besinler nelerdir? Fazladan hava yutulmasına neden olan gazlı ve fermente içecekler. Başlıca fasulye, nohut ile mercimek gibi baklagiller ile bazı tam tahıllar gaza neden olduğu için mide şişkinliğine neden olur. Yağlı yiyecekler sindirimi ve midenin boşalmasını yavaşlatabilir.
Bulgur şişkinliğine ne iyi gelir?
Mide şişkinliğine ne iyi gelir?
Bulgur pilavı gaz yapar mı?
Kuru baklagil ve bulgur süt salınımını arttırır ancak aynı zamanda gaz da yapabilir. Eğer bebeğinizin gaz problemi yok ise haftada 3-4 gün kuru baklagil veya bulguru beslenmenizde bulundurmaya özen gösterin.

Yemek yedikten sonra karın şişkinliği nasıl geçer?​

Mide şişkinliğine ne iyi gelir?
- Nane. Sindirim sistemindeki kaslarda spazm ve kasılmaları engelleyen, aynı zamanda gazın atılımını da kolaylaştıran nane mide şişkinliğine en ideal çözümlerden.
- Rezene.
- Zencefil.
- Papatya çayı
- Anason çayı
- Limonlu su.

Yemekten sonra şişkinlik normal mi?​

Yemek yedikten sonra şişkinlik insan doğasi için gayet normal bir süreçtir fakat şişkinlik sindiriminizi düzenli tutmanıza yardımcı olduğu gibi vücudunuzun sağlıklı olduğuna da işarettir. Birçok kimse için şişkinlik sindirim sistemini yoran bir durumdur ve rahatsız edici olabilir.
Mideyi yumuşatmak için ne yapmalı?
Mideyi rahatlatan besinler
- Kızarmış ekmek. Mide asidinin salgılanmasıyla oluşan mide yanmasını önler.
- Çiğ patates. Patates, çiğ bir haldeyken mide yanmasına çok iyi gelen bir besindir.
- Ispanak. Buhar yardımıyla pişirilen ıspanak, haşlanır ve taze yaprakları da salataya katılır.
- Zeytinyağı
- Muz.
- Karnabahar.
- Lahana.
- Elma sirkesi.
Anneler bulgur pilavı yiyebilir mi?
Bulgur enerji verdiği ve içerisindeki vitaminlerden dolayı emziren annelerin beslenmesinde çok kullanılan sağlıklı besindir. Gün içinde besinlerin tüketim miktarı he anneye göre değişse de ortalama olarak yemeklerde berabere 5-6 yemek kaşığı bulgur tüketimi önemlidir.
 
Geri
Üst