AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bulgur pilavi ne kadar kavrulur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bulgur pilavı ne kadar kavrulur?​

Bulgur Pilavı Tarifinin Püf Noktası Suyunu eklediğiniz pilavı, kısık ateşte 10-12 dakika kadar pişirmeniz yeterli olacaktır ancak bulgurun cinsine göre kullandığınız su miktarı ve pişirme süresini azaltıp arttırabilirsiniz.
Soğanlı Bulgur pilavı nasıl yapılır?
Bulgur Pilavı (Bol Soğanlı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bulguru yıkayın. Tel süzgece koyup suyunun akmasını bekleyin.
- Soğanı yağda güzelce kavurun. Salçaları ilave edip kavurmaya devam edin.
- Bulguru ilave edin ve biraz daha kavurun. Sonra suyu ve tuzu koyun.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Ince bulgur pilavı kaç dakikada pişer?
Bulgur pilavı tencerede 15-20 dakikada pişer. Ocaktan alınıp 5-10 dk kapağı açılmadan demlemeye bırakılır. Şayet düdüklüde pişirecekseniz 10-12 dk gibi kısa sürede düdüklüde bulgur pilavı yapabilirsiniz.

Pilavın suyu fazla gelirse ne yapılır?​

Eğer koyduğunuz suyun çok fazla olduğunu düşünüyorsanız, pirinçleri karıştırmayı bırakın. Tencerenin üzerine kağıt havlu veya temiz kuru bez koyarak kapağını kapatın. Ocağı en kısık ateşe alarak suyunu azar azar çekmesini sağlayın. Eğer tencerede su kaldıysa, tencerenin kapağını açın ve ocağı kısık ateşe getirin.
Dünden kalan pilav nasıl değerlendirilir?
Pirinç pilavı arttığında çeşitlendirerek kullanabileceğiniz pek çok farklı lezzet var. Misafir ağırladığınız bir akşamdan sonra dolabınızda kalan pirinç pilavını labne ve yeşilliklerle yoğurup ardından tarhanaya bulayarak kızartabilir, tarhanalı pirinç köfteleri hazırlayabilirsiniz.
Pirinç pilavı tekrar ısıtılır mı?
Artan pilavı tekrar ısıtıp yemek gıda zehirlenmesine yol açabilir. NHS (National Health Service), kalan pilavı yeniden ısıtıp yemenin insan sağlığı için tehlikeli olduğunu söylüyor. Zira artan pilavı yeniden ısıtmak gıda zehirlenmesine yol açabiliyor.
Kavrulmuş soğanlara rendelenmiş domates, biber salçası, domates salçası ve tuz atarak 5 dakika kadar karıştırarak pişirin. Daha sonra bulguru ilave edip karıştırarak biraz kavurun. Kavrulmuş bulgura sıcak suyu ilave edip karıştırın ve kısık ateşte suyunu çekip bulgur yumuşayana kadar pişirin.
Lezzetli sade bulgur pilavı nasıl yapılır?
Sade Bulgur Pilavının Hazırlanışı Yayvan bir tencereye zeytinyağını koyun, bulguru ilave edin. 1 dakika kavurun ve tereyağını ilave edin. Tuzu ve suyu ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika bulgurları göz göz oluncaya kadar pişmeye bırakın.
Pirinç pilavı soğuk suyla yapılır mı?
Kavrulmuş pirincin üzerine ilave ettiğiniz su da sıcak olmalı. Soğuk su koyarsanız tencerenizin sıcaklığını bir anda düşürür ve pilavınızın pişme süresini uzatarak kıvamının bozulmasına neden olursunuz. Pilavınızda pirinç tanelerinin daha beyaz olması için içine birkaç damla limon suyu ekleyin.
 
Geri
Üst