AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bulgur Pilavı (Ege Usulü)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Bulgur Pilavı (Ege Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
1 kase bulgur
1 adet soğan
1 adet kırmızı ya da yeşil biber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
Yarım yemek kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı ılık su

Bulgur Pilavı (Ege Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tenceremizi ocakta ısıtalım.
Tenceremize yağımızı koyalım ve kızdıralım.
İçine soğan ve biberleri ekleyelim kavuralım.
Isladığımız bulguru tencereye ekleyelim.
Biraz kavuralım.
1. 5 -2 bardak suyu bulgurun üstüne biraz geçecek formda ekleyelim.
Tencerenin kapağını kapatalım.
Suyunu çektiğinde bulgur pilavımız hazırdır.afiyet bal şeker olsun.
Bulgur Pilavı (Ege Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst