Buldan’ nın Meşhur Hamur Dolması

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Buldan' nın Meşhur Hamur Dolması Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı bulgur
1 tane soğan
2 yemek kaşığı salça
200 gram kıyma veya küçük küçük doğranmış et
Hamuru için
5 çay bardağı un
Su
Tuz

Buldan' nın Meşhur Hamur Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bulguru sıcak su ile ıslatalım sonra hamurumuzu (ele yapışmayacak şekilde kulak memesi kıvamında)yoğuralım ve dinlenmeye bırakalım.
Tavada yağı soğanı kavuralım.
Sonra kıyma ve ya etimizi ekleyelim.
Biraz daha kavurduktan sonra salçamızı ekleyelim ve kavuralım.
Bulgur ve baharatlarımızı da ekleyip ocaktan alalım ocakta su kaynatalım.
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde bezeler alarak çay tabağı büyüklüğünde açalım.
Arasına hazırladığımız bulgur harcından koyalım ve güzelce kapatalım.
Sonra tencerede kaynayan suyun içine atalım.
4-5 dakika haşlayalım hoşlananlar zaten suyun yüzüne çıkar suyun yüzünü çıkanları kevgirle alalım.
Sonra yağda kızartıp afiyetle yiyelim.
Buldan' nın Meşhur Hamur Dolması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst