Bülbül Yuvası Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için
2.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu
Hamuru için
250 gram margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı irmik
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
4-4.5 su bardağı un kontrollü ekleyin
Üzeri için
1 yumurta akı
1 yumurta sarısı
Ceviz
Bülbül Yuvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk başta şerbeti ocağa alalım.
Kaynadıktan sonra limon sıkıp 15 dakika kaynatalım ve daha sonra soğumaya bırakalım.
Un hariç bütün hamur malzemeleri karıştıralım ve yavaş yavaş unu ekleyip kontrollü bir şekilde yoğuralım
Hamuru iki eşit parçaya bölüp 2 yağlı kağıt arasına alıp merdane ile açalım ne çok ince ne çok kalın çay bardağı ile daireler yapalım.
Bunları tepsiye aldıktan sonra diğer hamuru da aynı yapıp bardakla daire yapıp ortasını da bir kapak ile açalım.
Tepsideki hamurların üzerine yumurta akı sürüp bu halkaları üzerine koyup yumurta sarısı sürüp içine ceviz fındık ne isterseniz koyup daha önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü 25-30 dakika pişirelim
Fırından çıkan tatlıları bir borcama alıp sıcak hamura soğuk şerbeti döküp 2-3 saat çekmesini bekleyelim Afiyet olsun.
Bülbül Yuvası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Şerbeti için
2.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu
Hamuru için
250 gram margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı irmik
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
4-4.5 su bardağı un kontrollü ekleyin
Üzeri için
1 yumurta akı
1 yumurta sarısı
Ceviz
Bülbül Yuvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk başta şerbeti ocağa alalım.
Kaynadıktan sonra limon sıkıp 15 dakika kaynatalım ve daha sonra soğumaya bırakalım.
Un hariç bütün hamur malzemeleri karıştıralım ve yavaş yavaş unu ekleyip kontrollü bir şekilde yoğuralım
Hamuru iki eşit parçaya bölüp 2 yağlı kağıt arasına alıp merdane ile açalım ne çok ince ne çok kalın çay bardağı ile daireler yapalım.
Bunları tepsiye aldıktan sonra diğer hamuru da aynı yapıp bardakla daire yapıp ortasını da bir kapak ile açalım.
Tepsideki hamurların üzerine yumurta akı sürüp bu halkaları üzerine koyup yumurta sarısı sürüp içine ceviz fındık ne isterseniz koyup daha önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü 25-30 dakika pişirelim
Fırından çıkan tatlıları bir borcama alıp sıcak hamura soğuk şerbeti döküp 2-3 saat çekmesini bekleyelim Afiyet olsun.
Bülbül Yuvası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı